Vooruitkijken en terugblikken op jaarevent Deltaplan Dementie

In de Rijtuigenloods in Amersfoort vond deze week het jaarevent van het Deltaplan Dementie plaats. Tijdens deze inspirerende bijeenkomst werd de stand van zaken gepresenteerd maar ook vooruit gekeken: hoe willen wij in 2020 terugkijken? Wat hebben we dan bereikt? In een verrassend rollenspel werd de  inleiding van het congres  verzorgd door Alois  Alzheimer. De Duitse neuropatholoog, ontdekker en naamgever van de ziekte van Alzheimer begin 1900.

Een recordaantal mensen bezocht dit jaar het evenement. Circa 550  enthousiaste mensen waren aanwezig – professionals, onderzoekers, beleidsmakers, vrijwilligers, mensen met dementie en mantelzorgers. Zij volgende workshops over onder andere ‘Vrijheid en veiligheid bij dementie’, ‘hoe maak je informatie voor iedereen toegankelijk’ en ‘Stand van zaken in dementieonderzoek – het verhaal achter de krantenkoppen’.

Dementiezorg voor elkaar

De aanwezigen kregen verder de primeur van de lancering van het project “Dementiezorg voor elkaar”.  Een landelijk project om op basis van de zorgstandaard dementie de kwaliteit van de zorg verder te verbeteren en toekomstbestendig te maken met en voor professionals.

Alzheimer Nederland denkt mee over het invullen van het cliëntenperspectief in dit project. Daarbij worden ook het  Alzheimerpanel en de Dementiemonitor mantelzorg 2016 ingezet.

Over het Deltaplan Dementie

De coöperatie Deltaplan Dementie bundelt de krachten van betrokken organisaties voor mensen met dementie. Alzheimer Nederland is mede initiatiefnemer van het Deltaplan Dementie, lid van de stuurgroep en een van grote sponsors. In het Deltaplan Dementie trekt Alzheimer Nederland samen met PGGM het project  ‘Samen bouwen aan een dementievriendelijke samenleving’.

Marco Blom, adjunct directeur Alzheimer Nederland: “Wij zijn  trots op de toenemende belangstelling  en het groeiende draagvlak voor het Deltaplan Dementie. Inmiddels zijn al 51 organisaties lid van de coöperatie.  Alleen als we samenwerken kunnen we het verschil maken voor mensen met dementie en hun families”

Meer over Deltaplan dementie

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door