vragenlijst beloop van alzheimer

Enquête-onderzoek beloop van alzheimer

Veel mensen met de ziekte van Alzheimer en hun naasten willen graag weten hoe de ziekte bij hen zal verlopen. Het is daarvoor wel noodzakelijk om inzicht te hebben in wat voor patiënten en hun naasten belangrijk is om te weten over de toekomst, in het beloop van de klachten. Het doel van dit onderzoek is om uit te zoeken wat voor patiënten en naasten belangrijke uitkomsten zijn. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan fietsen, rijvaardigheid, of zelfstandig wonen. 

Wie kan deelnemen?

  • Mensen met milde cognitieve stoornis (MCI) of de ziekte van Alzheimer
  • Naasten (partner, vriend(in) of familielid) van mensen met de diagnose MCI of de ziekte van Alzheimer.

Waar?

Bij u thuis

Wat houdt deelname in?

Deelname aan het onderzoek houdt in dat u wordt uitgenodigd voor een enquête-onderzoek. Hierbij geeft u via een vragenlijst anoniem uw mening. De vragenlijst gaat over wat u belangrijk vindt over de toekomst, in het beloop van de klachten: wat zou u willen weten over wat u, of uw naaste, in de toekomst te wachten staat?

Vragen of aanmelden?

U kunt zich aanmelden door een email te sturen naar Arenda Mank: a.mank@amsterdamumc.nlVermeldt u in deze e-mail uw naam en telefoonnummer.

Meer informatie?

Meer informatie over het onderzoek kunt u lezen in onze informatiefolderOf u contact opnemen met Arenda Mank, arts-onderzoeker bij het Alzheimercentrum Amsterdam, via a.mank@amsterdamumc.nl of 020-4440685.

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door