Vrijheid en veiligheid

Vrijheid en veiligheid bij dementie
Vrijheid en veiligheid bij dementie

Veel vraag naar dialoogsessies over 'Vrijheid en veiligheid'

De 100ste dialoogbijeenkomst ‘Vrijheid en veiligheid bij dementie’ is gepland. Inmiddels zijn er 46 bijeenkomsten geweest waarin deelnemers dilemma’s in de zorg voor mensen met dementie met elkaar bespreken. En er staan alweer 54 bijeenkomsten op de planning.

Positieve beoordeling

Uit een recente evaluatie blijkt dat deelnemers van een bijeenkomst positief zijn over de inhoud en vorm van de dialoogbijeenkomst. Een bijeenkomst wordt gemiddeld met een 8,4 beoordeeld. Het type deelnemers van een bijeenkomst varieert sterk. Naast mantelzorgers zijn er meer dan 35 verschillende beroepsgroepen die onder leiding van een gespreksleider de dialoog met elkaar zijn aangegaan. Denk daarbij aan artsen en verpleegkundigen, maar ook aan vrijwilligers, fysiotherapeuten en beleidsmedewerkers. Soms zijn er gemengde groepen, die extra mogelijkheid bieden om vanuit verschillende kanten een dilemma te belichten en tips uit te wisselen.

 

Wat weegt zwaarder?

De filmpjes die in de bijeenkomst getoond worden, laten praktijkvoorbeelden zien die veel mensen herkennen en een gevoelige snaar raken. De voorbeelden gaan over dilemma’s rondom het voorkomen van vallen en verdwalen, persoonlijke verzorging en nachtrust. Wat weegt zwaarder? Iemands veiligheid? Of vinden we vrijheid belangrijker? En wat zijn dan oplossingsmogelijkheden?

 

Geïnteresseerd?

Wilt u in uw organisatie een bijeenkomst organiseren of liever een bijeenkomst bijwonen? Of wilt u meer informatie?  Ga naar: www.vrijheidenveiligheid.nl

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door