Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Daarom gaven op 28 januari trainers van Samen dementievriendelijk een live online training aan de vrijwilligers van WandelMaatje over het omgaan met mensen met dementie. In deze groepstraining leren deelnemers hoe je goed kunt omgaan met mensen met dementie die je tegenkomt.

Over de training

Het eerste deel gaat over dementie en vooral over hoe je dementie kunt herkennen. In het tweede deel krijgen de deelnemers informatie over onze GOED-methode. De letters van GOED zijn daarbij een ezelsbruggetje: Gerust stellen, Oogcontact maken, Even meedenken, Dankjewel.

Op diverse momenten is er interactie tussen de deelnemers en de trainers en kunnen er vragen gesteld worden. De vrijwilligers waren erg enthousiast, vonden het informatief en waardeerden de ervaringen en voorbeelden die werden gedeeld. 

Een training volgen

Ken jij ook medewerkers, vrijwilligers of een project dat iets zou hebben aan onze training over omgaan met mensen die dementie? Of wil je meer weten over onze live online groepstrainingen ‘GOED omgaan met dementie’, stuur dan een mail aan [email protected]

Of kijk op www.samendementievriendelijk.nl/trainingsaanbod. Hier vind je alle individuelen trainingen op een rijtje.