Doe mee aan 's werelds grootste onderzoek naar houding ten aanzien van dementie

Hoe is de houding van mensen tegenover dementie en mensen met dementie? Alzheimer's Disease International (ADI) heeft deskundigen van de London School of Economics and Political Science (LSE) de opdracht gegeven om wereldwijd onderzoek te doen naar de houding van mensen ten aanzien van dementie. De resultaten van dit onderzoek worden bekendgemaakt in het Wereld Alzheimer Rapport in september. Wilt u meehelpen? Vul dan de vragenlijst in én deel hem zoveel mogelijk in uw netwerk! Invullen kan tot 21 juni. 

                                                                      Vul de vragenlijst in
 

Feiten en cijfers al bekend wereldwijd

  • 62% van de mensen maakt zich zorgen om een vorm van dementie te ontwikkelen.
  • Dementie werd in 2018 een miljardenziekte. 
  • Dementie is wereldwijd de zevende belangrijkste doodsoorzaak en blijft stijgen. 
  • Elke drie seconden ontwikkelt iemand ter wereld dementie. 
     

Oplossing op wereldniveau nodig

Deze cijfers zijn enorm impactvol en blijven groeien. Daarom is het zo belangrijk om in kaart te brengen wat er wereldwijd gebeurt rondom dementie. Om zo te begrijpen welke barrières er zijn en hoe we deze kunnen benaderen en overwinnen. Dementie is een wereldwijde gezondheidscrisis. Om deze op te kunnen lossen, hebben we ook wereldwijd antwoord nodig. Daarom heeft Alzheimer's Disease International (ADI) een vragenlijst ontwikkeld en vragen wij ook uw hulp om deze in te vullen en zo bij te dragen aan dit wereldwijde onderzoek.
 

Hoe staat Nederland ervoor? 

Verschillende landen doen mee, onder andere Engeland, Spanje, Italië, Frankrijk en Polen. Natuurlijk willen wij heel graag dat zoveel mogelijk mensen in Nederland de vragenlijst invullen, zodat we weten hoe we er internationaal voor staan. 
 

Vul de vragenlijst nu in

Deze vragenlijst is bedoeld voor iedereen: het algemene publiek, mantelzorgers, mensen met dementie en zorgprofessionals. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten. Dit kan een levensveranderend verschil maken voor mensen met dementie en hun mantelzorgers over de hele wereld. Helpt u mee? Vul dan de vragenlijst in én deel hem zoveel mogelijk in uw netwerk! Invullen kan tot 21 juni. 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door