Zomercampagne ‘Kan ik voor jou’ van Samen dementievriendelijk van start

Uit de peiling van Alzheimer Nederland blijkt dat ruim 64% van de thuiswonende mensen met dementie en mantelzorgers meer ondersteuning nodig heeft. Daarbij gaat het niet alleen om de broodnodige professionele ondersteuning maar ook hulp van buren, vrienden en familie. Veel mensen voelen zich alleen en door hun eigen netwerk in de steek gelaten.

Samen Dementievriendelijk is een gezamenlijk initiatief van Alzheimer Nederland, pensioenuitvoeringsorganisatie en het ministerie van VWS. In een nieuwe campagne introduceren zij de 'Kan ik voor jou' kaart. Daarmee laat je iemand met dementie én de mantelzorger in jouw buurt weten dat jij iets voor hen wilt doen. Dat kan al met een klein gebaar, zoals medicijnen ophalen bij de apotheek of een uurtje samen wandelen zodat de mantelzorger even tijd voor zichzelf heeft.
 

Bied jouw hulp aan!

In de tv-commercial, die vanaf dinsdag 23 juni te zien is op de landelijke tv-zenders, zie je hoe de afgelopen tijd normale dingen soms verwarrend en chaotisch voelden. Nu pakken we rustig de draad weer op en wordt alles langzaam weer normaal. Maar mensen met dementie hebben altíjd last van verwarring en chaos in hun hoofd. Voor hen wordt het leven nooit meer normaal. Zij kunnen jouw hulp goed gebruiken. En iedereen kan een steentje bijdragen.

  • Op www.kanikvoorjou.nl  vind je naast tips en inspiratie om iets te doen voor/met iemand met dementie óók de gratis te downloaden ‘kan ik voor jou’ kaart.
  • Ben je mantelzorger en heb je behoefte aan een luisterend oor of direct advies? Bel dan de Alzheimer Telefoon: 0800 5088, 7 dagen per week van 9:00 tot 23:00 uur.
Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door