Wereld Alzheimer Dag - Symposium "De Kracht van Beleving"

Uitnodiging symposium "De Kracht van Beleving"

Elk jaar besteedt afdeling Voorne-Putten en Rozenburg van Alzheimer Nederland aandacht aan Wereld Alzheimer Dag. Dit jaar combineren we dat met het 10-jarig bestaan van het Alzheimer Café Spijkenisse. Wij nodigen u van harte uit voor het feestelijke symposium in Theater De Stoep in Spijkenisse, met als thema “De Kracht van Beleving”.

Op donderdag 20 september 2018 organiseren wij een gevarieerd programma. De rode draad in dit programma is de beleving van dementie op vele gebieden, zoals voeding, technologie, bewegen, muziek, gedrag, kunst en cultuur. Bent u iemand met dementie, familie van iemand met dementie, een mantelzorger, een zorgprofessional, een vrijwilliger, of op een andere manier betrokken bij dementie, dan bent u van harte welkom op deze feestelijke bijeenkomst. Aanmelden voor het symposium en 2 van de 4 workshops kunt u door het antwoordformulier onder aan deze brief te downloaden, in te vullen en te sturen naar: voorneputten@alzheimer-nederland.nl.

Het programma voor deze dag begint om 15.00 uur:

 • Presentaties vanuit verschillende informatiestands op gebied van voeding, bewegen, en algemene informatie over dementie.
 • Dr. Afran Irkam, neuro-epidemioloog van het Erasmus MC, verzorgt een lezing over de laatste ontwikkelingen op gebied van onderzoek in de dementiezorg.
 • 4 Workshops met gevarieerde thema’s (u kunt zich voor maximaal 2 van te voren aanmelden)
  • Beleving van muziek,
  • Beleving van robotisering in de (dementie)zorg
  • Hoe om te gaan met dementie,
  • Beleving van cultuur in de workshop “Onvergetelijk”
 • Een smakelijk buffet met culinaire hapjes en drankjes
 • Vanaf 18.30 uur de theatervoorstelling “De Bovenkamer” van Thomas Borggrefe

Het programma eindigt om 20.00 uur.

Dit feestelijke symposium wordt u aangeboden door Alzheimer Nederland afdeling VPR, Alzheimer Cafés Spijkenisse, Brielle en Hellevoetsluis, Gemeente Nissewaard, Kringloopwinkel Spijkenisse, Delta Port Donatie Fonds.

Wij ontvangen u graag op donderdag 20 september vanaf 14.30 uur in Theater De Stoep, Theaterplein 1, 3201 DH Spijkenisse.

Hoogachtend,
Alzheimer Nederland afdeling VPR
Namens het bestuur en de Alzheimer Cafés

Sjaak Kweekel
Voorzitter

Deze pagina maakt deel uit van