Wandel/beweeggroep in Uden

Ontmoetingsplein MuzeRijk
Klarinetstraat 4
5402 BE Uden
Nederland

Plan Route

Elke dinsdagmiddag in Uden: wandel/beweeggroep, bedoeld voor thuiswonende mensen met dementie, met of zonder mantelzorger.

De groep wordt begeleid door de buurtsportcoach, Igor van der Velde, van BrabantZorg. De wandeling vertrekt vanaf MuzeRijk en duurt ruim anderhalf uur. De organisatie is in handen van Alzheimer Nederland, afdeling Oss-Uden-Meierijstad.

Bewegen is goed voor lichaam en geest. Het bevordert de conditie van de hersenen, waardoor de weerstand van het geheugen sterk kan verbeteren (of langzamer achteruit gaat). Sámen bewegen, in groepsverband, beïnvloedt de stemming van mensen positief. Het gaat dus niet alleen om het bewegen, maar ook om de gezelligheid. Daarnaast komen deelnemers in contact met lotgenoten en kunnen zij ervaringen delen waardoor deelnemers zich ook mentaal gesterkt voelen.

Onder begeleiding van een geschoolde vrijwilliger en de buurtsportcoach speciaal voor senioren, een uur sportief bewegen in de buitenlucht. Bij slecht weer kan de activiteit binnen plaatsvinden waarbij de nadruk meer ligt op beweeg oefeningen ter compensatie van het niet kunnen wandelen.

Na het wandelen is er de mogelijkheid om samen nog een kop koffie te drinken en met elkaar na te praten.

Kosten: € 2,00 per keer, exclusief kopje koffie of thee. Mantelzorgers kunnen een strippenkaart kopen waar de koffie mee betaald kan worden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Lars van Lee, bereikbaar onder nummer:
06) 12 69 85 12 of per e-mail: 
lars.vanlee@brabantzorg.eu    


 

 

Deze activiteit maakt deel uit van