Vrijwilliger communicatie en PR

Vrijwilliger Communicatie en PR Regio  ’s-Hertogenbosch  / Bommelerwaard

Wil je een steentje bijdragen aan het verbeteren van kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun mantelzorgers? En is het jouw drive om de activiteiten van de Alzheimer Nederland zichtbaar te maken in jouw regio?

 Wij zoeken meerdere vrijwilligers die ons team van Communicatie en PR willen komen versterken.

Als vrijwilliger Communicatie PR ondersteun je het bestuurslid van de regionale afdeling in voorkomende werkzaamheden op het gebied van PR en communicatie. Te denken valt aan uiteenlopende werkzaamheden die passen bij jouw voorkeuren en vaardigheden en die jij in overleg gaat uitvoeren. Je bewaakt en gebruikt de huisstijl van Alzheimer Nederland. Je draagt bij aan een goede informatievoorziening op onze website en social media. Je kunt in overleg ongeveer 2 tot 4 uur per week voor dit werk vrijmaken.

Ben jij • Creatief in het gebruiken van mogelijkheden van de on- en offline communicatie of vind je het leuk om dit te ontwikkelen? • Iemand met een relevant netwerk in lokale media of vind je het leuk om dit op te bouwen in je regio? • Nieuwsgierig en wil je het laatste nieuws graag delen met patiënten, mantelzorgers, vrijwilligers, professionals en andere belangstellenden?

Dan komen we graag met je in contact.

Jouw werkzaamheden kunnen zijn:

• Je draagt bij en verzorgt de externe nieuwsbrief voor de regionale afdeling. • Je schrijft en/of verspreid persberichten voor de werkgroepen van de Alzheimer Cafés, en/of de afdeling. • Je beheert het adressen relatiebestand van de afdeling. • Je werkt nauw samen met de webmaster • Je onderhoud in samenwerking met het bestuurslid Communicatie/PR de facebookpagina van de afdeling.

Specifiek voor een Alzheimer Café kunnen je werkzaamheden zijn:

*  Je schrijft wervende teksten of je wilt je hierin bekwamen - De flyer en poster maken op het format van Alzheimer Nederland, of dit te leren - Zorgen voor verspreiding van de flyer en poster - Maandelijks een wervend persbericht maken en versturen naar de regionale pers - Bouwen aan en beheren van een relatiebestand en deze invoeren in de database van Alzheimer Nederland (Nexios) - De webmaster van de afdeling informeren en de beheerder van Facebookpagina van de afdeling over het programma van het Alzheimer Café en de webmaster nieuwsberichten sturen over bijzondere gebeurtenissen in je Alzheimer Café. - Je bent lid van de werkgroep van het Alzheimer Café

Wij bieden:

Trainingen, overleggen en bijeenkomsten gericht op verdieping of deskundigheidsbevordering. Informatie via het Vrijwilligersplein. Ondersteuning van de coördinator Regionale activiteiten en overige medewerkers van kantoor. Reiskostenvergoeding en vergoeding van gemaakte onkosten. Een tweejaarlijkse landelijke vrijwilligersdag. Je ontvangt maandelijks de digitale nieuwsbrief en het vrijwilligersnieuws in je mailbox. Het vrijwilligerswerk bij Alzheimer Nederland vormt een aanvulling op je Curriculum Vitae. en je kunt dit ook via LinkedIn toevoegen 

 

Voor informatie of reacties kunt u bellen of mailen met het afdelingssecretariaat

Alzheimer Nederland Afdeling Regio 's-Hertogenbosch
Secretariaat:  Nieuwland 19   5283  AJ Boxtel
T  0411 682047

E cvanandel.alzheimer.regio.sh@kpnmail.nl
W www.alzheimer-nederland.nl/regios/s-hertogenbosch

Meer informatie over de afdeling vind je op onze website.

Deze pagina maakt deel uit van