Vrijwilliger communicatie en PR

Wil je op vrijwillige basis een steentje bijdragen aan het verbeteren van kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun mantelzorgers? En is het jouw drive om de activiteiten van de Alzheimer Nederland zichtbaar te maken in onze regio?

Alzheimer Nederland biedt praktische ondersteuning, organiseert  Alzheimer Trefpunten, geeft voorlichting en komt op voor de belangen van mensen met dementie en hun naasten. De afdeling Midden-Kennemerland omvat de gemeenten Beverwijk, Castricum, Heemskerk, Uitgeest en Velsen.

Voor de afdeling Midden-Kennemerland zijn wij op zoek naar:

een enthousiaste vrijwilliger PR en communicatie

Voor de afdeling Midden-Kennemerland zijn wij op zoek naar een vrijwilliger die de zorg heeft voor  PR en communicatie van onze afdeling. Deze vrijwilliger is creatief in het gebruiken van mogelijkheden van de on- en offline communicatie of vindt het leuk om dit te ontwikkelen. Je verzorgt o.a. de persberichten en de Nieuwsbrief voor onze vrijwilligers. Je draagt bij aan een goede informatievoorziening op onze website en social media. Je kunt ongeveer 3 - 4 uur per week voor dit vrijwilligerswerk vrijmaken.  Vanwege de korte lijn is het handig als je deelneemt aan de  (beperkt aantal) bestuursvergaderingen. 

Ben jij:

  • Creatief in het gebruiken van mogelijkheden van de on- en offline communicatie of vind je het leuk om dit te ontwikkelen?
  • Iemand met een relevant netwerk in lokale media of vind je het leuk om dit op te bouwen in de regio?
  • Nieuwsgierig en wil je het laatste nieuws graag delen met patiënten, mantelzorgers, vrijwilligers, professionals en andere belangstellenden?

Dan komen we graag met je in contact.

Je werkzaamheden zijn o.a.:

  • Het verzorgen van de communicatie over de activiteiten in onze regio;
  • Het adviseren van de teams van de Alzheimer Trefpunten in verband met het bereiken van de doelgroepen;
  • Het initiëren van activiteiten op het gebied van: persberichten, actualiseren website, opstellen afdelingsnieuwsbrief en dergelijke;
  • Het aansturen van de overige 2 vrijwilligers werkzaam op het gebied van PR en communicatie.

Wij bieden

Trainingen, overleggen en bijeenkomsten gericht op verdieping of deskundigheidsbevordering. Informatie via het Vrijwilligersplein. Ondersteuning van de coördinator Regionale activiteiten en overige medewerkers van kantoor. Reiskostenvergoeding en vergoeding van gemaakte onkosten. Een tweejaarlijkse landelijke vrijwilligersdag. Je ontvangt maandelijks de digitale nieuwsbrief en het vrijwilligersnieuws in je mailbox.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de voorzitter van het afdelingsbestuur, Marianne Hekman: e-mail marianne50@hetnet.nl, tel. 06-48177302.

Je kunt je belangstelling voor deze functie kenbaar maken door je motivatie en een beknopt CV te sturen naar: Bestuur Afdeling Midden-Kennemerland, Postbus 231, 1900 AE  Castricum, of per e-mail: mkennemerland@alzheimer-nederland.nl.

Deze pagina maakt deel uit van