Dementie is volksziekte nummer één. De kans dat iemand in jouw omgeving het heeft of krijgt is groot. Om dit in de toekomst te voorkomen, is onderzoek nodig. Meedoen met het ABOARD Cohort kost je (maximaal) een uurtje. Doe mee aan ons onderzoek, gewoon vanuit huis, en help mee om een toekomst zonder Alzheimer mogelijk te maken.

Ik wil graag deelnemen

Ik doe al mee, inloggen persoonlijk omgeving

ABOARD Cohort Panel

(Potentiële) deelnemers hebben het recht om actief betrokken te worden bij het onderzoek. Daarnaast zijn ze ervaringsdeskundigen als het gaat om (zorgen over) gezondheid en ziekte. Het is belangrijk om dit perspectief mee te wegen en te benutten binnen het ABOARD Cohort. Door advies van (potentiële) deelnemers in te winnen, verbetert de acceptatie van beslissingen en uitkomsten en het draagvlak voor onderzoek. Actieve betrokkenheid van deelnemers kan zo helpen bij de effectiviteit van het project. Dit is waarom het ABOARD Cohort Panel is ingericht. 

Het ABOARD Cohort Panel is een groep patiënten, burgers en mantelzorgers die potentieel ook lid zouden kunnen zijn van het ABOARD Cohort. Dit adviespanel geeft hun mening, wensen, behoeften en feedback over het ABOARD Cohort. Het doel is dat het ABOARD Cohort zo goed mogelijk aansluit bij wat de deelnemers belangrijk vinden, en dat het platform van het ABOARD Cohort zo wordt gemaakt dat het voor deelnemers zo makkelijk, duidelijk en goed mogelijk is.
 

Heeft u vragen over het ABOARD Cohort Panel? Neem dan contact op met Tanja de Rijke via t.j.derijke@amsterdamumc.nl

Samenwerkingsovereenkomst

De samenwerkingsovereenkomst van de partners van het ABOARD Cohort vind je hier: 

Reglement ABOARD Cohort studie
> Toelichting reglement ABOARD Cohort studie

Contact opnemen

Voor vragen over het ABOARD Cohort kun je contact opnemen met het onderzoeksteam via het e-mailadres: Aboard-cohort@amsterdamumc.nl.

Over ABOARD

ABOARD is een grootschalig onderzoeksproject dat wordt uitgevoerd door een landelijk, multidisciplinair consortium. ABOARD, voluit A Personalized Medicine Approach for Alzheimer’s Disease, werkt aan een toekomst met gepersonaliseerde diagnostiek, predictie en preventie van Alzheimer.

> Terug naar de hoofdpagina