Aanmelden voor webinars

Ben je geïnteresseerd in onderzoeksresultaten vanuit ABOARD? Meld je dan aan via de website van Alzheimercentrum Amsterdam. 

Webinar 4 - vrijdag 2 december(14.00-15.00 uur) “Patiënt-geregisseerde zorg: waartoe en hoe?” Ellen Smets en Leonie Visser
Hoe zorgen we dat de zorg zo goed mogelijk aansluit bij de wensen en behoeften van de patiënt? Wat is de rol van de partner of familie? Patiënten en familie willen meer en betekenisvolle informatie. Ellen Smets neemt u mee in het onderzoek naar patiënt-geregisseerde zorg.

Afgelopen webinars terugkijken

Webinar 1: "Op weg naar behandeling op maat voor de ziekte van alzheimer." Wiesje van der Flier
De ziekte van Alzheimer behoort tot de grootste uitdagingen in de gezondheidszorg. Door wetenschappelijk onderzoek weten we steeds meer over de ziekte van Alzheimer. ABOARD wil dat het roer om gaat: we moeten alzheimer stoppen vóór het gestart is. Wiesje van der Flier neemt u mee in de laatste kennis rondom alzheimer. Wat weten we al, en welke vragen liggen nog open?

ABOARD Webinar #1: Alzheimer Uitgelegd "Op weg naar behandeling op maat"

Webinar 2: “Erfelijkheid bij de ziekte van Alzheimer: begrip en klinische praktijk." Sven van der Lee en Henne Holstege
Een groot deel van het risico op dementie is genetisch bepaald. Maar hoe zit dat? Welke Als één van je ouders het heeft, krijg jij het dan ook? Is het nuttig om je eigen genetisch risico te kennen? Henne Holstege en Sven van der Lee bespreken de nieuwste inzichten uit het internationale wetenschappelijk onderzoek op het gebied van genetica en bespreken veel voorkomende vragen van patiënten en familieleden.

ABOARD Webinar #2: Erfelijkheid bij de ziekte van Alzheimer: begrip en klinische praktijk

Webinar 3: “Leefstijlpreventie bij dementie.” Marjolein de Vugt, Seb Koehler, Irene Heger
Er is toenemend bewijs dat het risico op dementie voor een groot deel samenhangt met leefstijl- en gezondheidsfactoren zoals hoge bloeddruk, weinig beweging, ongezonde voeding. Marjolein de Vugt, Sebastian Koehler en Irene Heger vertellen over wetenschappelijk onderzoek dat bijdraagt aan een betere hersengezondheid.

ABOARD Webinar #3: Alzheimer Uitgelegd | Leefstijlpreventie bij dementie

Over ABOARD

ABOARD is een grootschalig onderzoeksproject dat wordt uitgevoerd door een landelijk, multidisciplinair consortium. ABOARD, voluit A Personalized Medicine Approach for Alzheimer’s Disease, werkt aan een toekomst met gepersonaliseerde diagnostiek, predictie en preventie van Alzheimer.