Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Maastricht University en Alzheimer Centrum Limburg

Sebastian Köhler is hoofdaanvrager van NDPI en leidt het consortium samen met Prof. Edo Richard. Ook zijn er verschillende onderzoekers van Maastricht University en Alzheimer Centrum Limburg actief binnen de deelprojecten ENGAGE, COMMUNICATE, INFORM en IMPACT. Dit zijn Kay Deckers, Ron Handels, Irene Heger, Martin van Boxtel, Dorothee Horstkötter en Dominique Paauw. 

Amsterdam UMC

Dr. Leonie Visser en Prof. Ellen Smets, beiden werkzaam op de afdeling Medische Psychologie van het Amsterdam UMC, zijn de projectleiders van het NDPI-project COMMUNICATE.

Alzheimercentrum Erasmus MC

Dr. Janne Papma en dr. Sanne Franzen zijn werkzaam in het Alzheimercentrum Erasmus MC en zijn de projectleiders van het NDPI-project ENGAGE. Ook is dr. Sanne Franzen samen met dr. Esther van den Berg betrokken bij INTERVENE. 

Alzheimer Nederland

Dinant Bekkenkamp draagt namens Alzheimer Nederland bij aan het optimaliseren van de communicatieboodschappen van het consortium. 

GGD West-Brabant

Sandra Kuiper van GGD West-Brabant neemt deel als adviseur van ENGAGE en INFORM en is o.a. betrokken bij de campagne ‘wij zijn zelf het medicijn’. 

Universiteit Groningen

Prof. dr. Martien is vanuit Universiteit Groningen betrokken bij het deelproject INTERVENE.

Hersenstichting

Koko Beers helpt bij het verspreiden van de resultaten en het behalen van maatschappelijke impact via de Hersenstichting

Inholland

Prof. Dr. Robbert Gobbens en dr. Petra Boersma nemen vanuit het lectoraat Gezondheid en Welzijn van Kwetsbare Ouderen van Inholland deel aan NDPI. Ze gaan kennis en ervaringen uit het onderzoeksproject toegankelijk maken voor (toekomstige) gezondheidszorg en welzijnsprofessionals. 

Radboud UMC – Neurologie

Prof. Edo Richard is neuroloog bij het Radboudumc en leidt het consortium samen met Sebastian Köhler. Daarnaast leidt hij het het deelproject INTERVENE. 

Amsterdam UMC – Public and Occupational Health

Vanuit het Amsterdam UMC – Public and Occupational Health zijn Prof. Eric Moll van Charante en Dr. Marieke Hoevenaar-Blom betrokken bij het deelproject INTERVENE. Daarnaast is Marieke Hoevenaar-Blom projectmanager van NDPI.