Resultaten van onderzoek

Alzheimer Nederland is na de overheid de grootste financier van wetenschappelijk onderzoek naar dementie. Wij hebben al meer dan 355 onderzoeken gesteund met meer dan 34 miljoen euro. Op deze pagina vindt u een overzicht met de belangrijkste resultaten. 

onderzoek-whitepaper-400x233.jpg
Whitepaper onderzoek naar dementie

Wilt u graag weten waar we staan in de strijd om symptomen te verminderen, de voortgang van ziekteprocessen in de hersenen te stoppen en te voorkomen dat mensen ziek worden? 

Download de whitepaper >


Nieuwe cursus onbegrepen gedrag

Onbegrepen gedrag van mensen met dementie kan onverwachte oorzaken én oplossingen hebben. Marleen Prins en Bernadette Willemse ontwikkelden daarom een stap voor stap aanpak.

Bekijk het interview >

medicijnen-400x233.jpg
Hiv-remmer effectief tegen alzheimer?

Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek van dr. Rik van der Kant. Samen met het VUmc en Alzheimer Nederland worden momenteel de eerste stappen gezet om het medicijn te testen in mensen.

Lees het artikel > 

Totaaloverzicht

Stand van zaken dementieonderzoek

Om dementie te stoppen is er veel onderzoek nodig naar deze hersenziekte. Wetenschappers uit binnen- en buitenland leveren een bijdrage aan onze kennis over het behandelen, vertragen, stoppen en voorkomen van verschillende soorten dementie. Die groeiende kennis brengt ons dichter bij het moment waarop we dementie een halt toe kunnen roepen. Op weg hiernaartoe hebben wetenschappers de afgelopen jaren al veel bereikt.

 

Thumbnail (4_3) 400 x 300.png

Stop dementie 

Om dementie te kunnen stoppen is meer onderzoek nodig. Dat kan door ons financieel te steunen of door zelf mee te doen aan onderzoek. Wilt u ook op deze bijzondere wijze meehelpen in de strijd tegen dementie?

Doneer direct  Doe mee aan onderzoek