Resultaten van onderzoek

Alzheimer Nederland is na de overheid de grootste financier van wetenschappelijk onderzoek naar dementie. Wij hebben sinds 1993 al meer dan 475 onderzoeken gesteund. In totaal gaven we meer dan 46 miljoen euro uit aan wetenschappelijk onderzoek naar dementie. Op deze pagina vind je een overzicht met de meest recente resultaten. 

onderzoek-whitepaper-400x233.jpg

Whitepaper onderzoek naar dementie

Wil je graag weten waar we staan in de strijd om symptomen te verminderen, de voortgang van ziekteprocessen in de hersenen te stoppen en te voorkomen dat mensen ziek worden? 

Download de whitepaper

Stand van zaken dementieonderzoek

Om dementie te stoppen is er veel onderzoek nodig naar deze hersenziekte. Wetenschappers uit binnen- en buitenland leveren een bijdrage aan onze kennis over het behandelen, vertragen, stoppen en voorkomen van verschillende soorten dementie. Die groeiende kennis brengt ons dichter bij het moment waarop we dementie een halt toe kunnen roepen. Op weg hiernaartoe hebben wetenschappers de afgelopen jaren al veel bereikt.

 

Thumbnail (4_3) 400 x 300.png

Stop dementie 

Om dementie te kunnen stoppen is meer onderzoek nodig. Dat kan door ons financieel te steunen of door zelf mee te doen aan onderzoek. Wil jij ook op deze bijzondere wijze meehelpen in de strijd tegen dementie?

Doneer direct  Doe mee aan onderzoek