Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Accepteer cookies om de video te kunnen bekijken

Onderzoek naar de mechanismen van Dementie

Wiesmann en zijn team gebruiken geavanceerde hersenscans om de mechanismen die betrokken zijn bij dementie te begrijpen. Door deze mechanismen beter te begrijpen, hoopt hij de zorg en behandeling van mensen die risico lopen op deze ziekte te verbeteren. Zijn onderzoek kan een belangrijke bijdrage leveren aan het verbeteren van de toekomst van mensen met dementie en hun naasten.

Waarom verdient Wiesmann de YOR award 2023?

Als winnaar van de YOR2023-prijs kan Wiesmann zijn onderzoek verder ontwikkelen en verbeteren. Hij zal nieuwe manieren vinden om de onderliggende mechanismen van dementie te begrijpen en zal bijdragen aan het ontwikkelen van nieuwe diagnostische en therapeutische strategieën. De prijs zal ook de bekendheid van zijn onderzoek vergroten en deuren openen naar nieuwe samenwerkingsverbanden en financieringsmogelijkheden. Dit zal zijn onderzoek verder stimuleren en bijdragen aan een betere toekomst voor mensen met dementie en hun naasten.

Stem voor een betere toekomst

Stemmen voor Wiesmann zou niet alleen betekenen dat zijn onderzoek naar dementie verder zou worden ondersteund, maar ook dat de aandacht van de maatschappij zou worden gevestigd op deze ziekte en de noodzaak om deze te bestrijden. Het zou een belangrijke stap zijn in de richting van het vinden van een oplossing voor dementie en het verbeteren van de kwaliteit van leven van patiënten en hun naasten.

In conclusie, Wiesmann is een gedreven hersenonderzoeker die veelbelovend onderzoek doet naar dementie en de onderliggende mechanismen van deze ziekte. Zijn onderzoek kan bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe behandelingen en uiteindelijk leiden tot een remedie voor deze slopende ziekte. Door op Wiesmann te stemmen, kan iedereen bijdragen aan een betere toekomst voor mensen met dementie en hun naasten.
 

Over de Young Outstanding Researcher Award

Dit jaar reikt Alzheimer Nederland voor de vijfde keer de Young Outstanding Researcher Award uit. De YOR-award is een prijs voor talentvolle onderzoekers (twee tot zes jaar na hun promotie). Met de prijs wil Alzheimer Nederland meer jonge en talentvolle onderzoekers behouden voor het dementieonderzoek en zo het onderzoek naar oplossingen voor huidige en toekomstige generaties van patiënten en mantelzorgers versnellen.