Voor onderzoekers

Alzheimer Nederland is de grootste charitatieve financier van onderzoek naar dementie in Nederland. Wij ondersteunen dementieonderzoekers op verschillende manieren, op basis van onze onderzoeksagenda. Op deze pagina vind je een overzicht hoe wij jou als onderzoeker kunnen helpen. 

Subsidies voor onderzoek 

Alzheimer Nederland heeft diverse subsidievormen om onderzoek naar dementie te bevorderen. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende financieringsvormen.

Subsidies voor kennisuitwisseling

Subsidies voor aanvullende kosten

Tussen- en eindrapportages

header onderzoeksnieuws3.jpg

Bijeenkomst - bron Flickr - attribution= Eugene Kim.jpg

  Hulp bij je onderzoek

  Naast het financieren van onderzoek, kunnen we ons netwerk mogelijk inzetten om te te helpen bij je onderzoek. Zo heeft Alzheimer Nederland een grote achterban met patiënten, mantelzorgers en vrijwilligers. Daarnaast hebben we veel contacten met zorgprofessionals en wetenschappers uit binnen- en buitenland.

  Naast ons netwerk, staan we je graag bij met informatie en advies over;

  Nieuwsbrief 'Science Flash'

  Circa 5 keer per jaar sturen we een 'Science Flash', dé e-mailnieuwsbrief van Alzheimer Nederland voor wetenschappers. Hierin staan de nieuwe subsidies van Alzheimer Nederland, eventueel aangevuld met andere interessante bijeenkomsten of nieuwsartikelen. 

  'Dutch Dementia Researchers'

  boeken freeimages.com.jpg

   Nuttige informatie

   Hier vind je een overzicht documenten en publicaties die interessant zijn voor dementieonderzoekers.