Bijeenkomsten voor onderzoekers
De Mix & Match bijeenkomst is een jaarlijks terugkerende netwerkbijeenkomst voor dementieonderzoekers. De volgende editie is op vrijdag 20 mei 2022 in het congres- en vergadercentrum Domstad in Utrecht. Het thema van dit jaar is ‘translatie in dementieonderzoek’. We organiseren dit evenement in samenwerking met dementieonderzoekers van de Alzheimercentra en sinds 2018 ook met ZonMw.
Programma
09.30 - 10.00 uur : Inloop en aanmelden
10.00 -11.00 uur : Plenair gedeelte
- Opening Alzheimer Nederland en ZonMw
- YOR-award uitreiking
- Presentatie doelgroepparticipatie door Saskia Danen en Stephanie van Asbroeck
11.15 - 12.00 Netwerkgroepjes
12.00 - 13.00 Lunch
13.00 - 13.20 Energizer
13.30 - 14.15 Inspiratiesessie ronde 1
14.30 - 15.15 inspiratiesessie ronde 2
15.15 - 17.00 borrel
Aanmelden
De aanmelding voor de Mix & Match bijeenkomst is gesloten. Mocht u meer informatie willen ontvangen dan kunt u mailen naar onderzoek@alzheimer-nederland.nl of bellen naar 033-3032581.
Inspiratiesessies
In de middag kun je twee verschillende inspiratiesessies volgen. Op het aanmeldformulier kun je drie sessies van je voorkeur aangeven, waarmee wij een indeling gaan maken. De inspiratiesessies die je kunt volgen:
‘Hoe schrijf ik een subsidieaanvraag?’ - Inge Sips en Sophie Habets
Heb je nog niet zo veel ervaring met het aanvragen van subsidies? Of heb je wel ervaring maar ben je op zoek naar wat extra tips? Tijdens deze interactieve workshop ga je zelf ervaren hoe het is om aanvrager én beoordelaar te zijn.
Inclusief en cultuursensitief dementieonderzoek – Jane Mateika
Waarom is inclusief en cultuursensitief dementieonderzoek belangrijk? In deze workshop komen voorbeelden en aandachtspunten per onderzoeksfase aan bod. Daarna ga je theorie toepassen en nadenken hoe je je eigen onderzoek inclusief en cultuursensitief kunt maken
De ethiek van primaire preventie van dementie – Dorothee Horstkötter
Hoe ga je om met de ongewenste (bij)effecten van je onderzoek? In deze workshop komen de ethische vragen aan bod rond het ontwikkelen van een dementie preventiecampagne. Maar in ieder onderzoek zitten ethische vragen. Daarom is er veel aandacht voor de dilemma’s in jouw onderzoek.
Technologische toepassingen in dementieonderzoek – Henk Herman Nap
De implementatie van technologieën en diensten in de langdurige (dementie)zorg verloopt vaak stroef of faalt. Hoe kom je erachter hoe technieken en diensten het beste aansluiten op het dagelijks leven van cliënten en zorgverleners? Vanuit zijn kennis van de sociale en gedragspsychologie gaat Henk Herman Nap hierover met jullie in gesprek.
Publiek private samenwerkingen – Jolande Zijlstra
In deze inspiratiesessie vertelt Jolande Zijlstra, Innovation Manager bij Health~Holland, over private-publieke samenwerking binnen dementieonderzoek en hoe je het bedrijfsleven bij je onderzoek kan betrekken. Ze gaat samen met jullie in gesprek hoe je dit het beste kunt aanpakken.
Borging van onderzoeksresultaat: begin er vroeg mee! - Minke Nieuwboer
In het DementieNet onderzoek werd gericht gewerkt aan borging. Vanaf het begin werden stakeholders betrokken en tot actie aangezet. Elk onderzoek is echter uniek we zullen dus samen op zoek gaan naar verschillende opties voor borging.
De sociale omgeving in je muismodel – Martien Kas
Hoe verwerk je de praktijkobservatie dat een slechtere sociale gezondheid meer kans geeft op dementie in een muismodel? In deze sessie gaat Martien Kas samen met jullie bespreken wat we in de praktijk kunnen leren van het muismodel, maar ook wat het muismodel van de praktijk kan leren.
De weg van fundamenteel onderzoek naar medicijn – Jort Vijverberg
Voor mensen met dementie zijn er beperkte medicamenteuse behandelingsmogelijkheden. In deze workshop behandelen we hoe de weg verloopt van fundamenteel onderzoek naar medicijn. Hoe loopt die route en heeft dit invloed op jouw (pre)klinisch onderzoek naar medicijnen?
Blijf op de hoogte
We houden jullie op de hoogte via deze webpagina en de Science Flash nieuwsbrief voor onderzoekers. Eventuele vragen kun je mailen naar onderzoek@alzheimer-nederland.nl. Informeer ook jouw collega's over de Mix & Match bijeenkomst.
Video Mix & Match 2019
Bekijk hieronder de video voor een impressie van Mix & Match met Memorabel 2019: