Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Stuur onderstaande documenten naar Vera Otten, [email protected], dan plaatsen we je oproep meestal binnen één werkweek:

  • Voorstel voor oproep op onze site (max 300 woorden)
  • Foto/afbeelding over het onderzoek voor plaatsing bij artikel en voor extra attentiewaarde op social media of nieuwsbrief
  • Positieve METC beoordeling of verklaring dat het gaat om niet WMO-plichtig onderzoek.

Bekijk ter inspiratie wat voorbeelden van oproepen op onze 'doe mee' pagina. 

Wat doen wij met de gegevens?

Wij plaatsen de oproep op onze website. Deze heeft 1.500.000 bezoekers per jaar. Daarnaast besteden we regelmatig aandacht aan onderzoeken via communicatiekanalen als Twitter, Facebook en de digitale nieuwsbrief. (Plaatsing is afhankelijk van de redactionele ruimte.)

Hou ons op de hoogte

Is het onderzoek veranderd of of hebt je voldoende deelnemers (in een subgroep)? Dan horen wij het graag. Zo stellen we bezoekers van onze website niet teleur en krijgen ze geen onverwachte verrassingen. Ook horen we graag hoeveel deelnemers/kandidaten een oproep heeft opgelevert. Dat kan ons weer helpen om deze dienst te verbeteren.

Stuur wijzigingen en resultaten naar Vera Otten.

Wat kun je zelf doen?

Je kunt ook zelf aandacht genereren voor je onderzoek via social media (Zoals de linkedIn groep Netwerk Alzheimer Nederland) en eigen twitter en facebook accounts. Ook kun je voor relatief weinig geld (enkele honderden euro's) een advertentie zetten in een lokale of plaatselijke krant. Deze worden, zeker door ouderen, erg goed gelezen. Heb je als instituut een facebook pagina? Dan kun je ook denken aan online adverteren. Je kunt bijvoorbeeld een advertentie richten op vrienden van een bepaald account, of een bepaalde regio.

Ook de site hersenonderzoek.nl is een goede optie. Op de pagina www.hersenonderzoek.nl/onderzoekers lees je hoe je deelnemers kunt werven. Hier zijn wel kosten aan verbonden (op het moment van schrijven €3.000,- excl. BTW.)

Heb je zelf nog nuttige tips? Mail ze dan naar ons voor vermelding op deze pagina!