Deelnemers voor onderzoek werven

Zoek je deelnemers voor een onderzoek naar dementie? Alzheimer Nederland helpt je graag! We hebben een grote achterban met veel patiënten, mantelzorgers en zorgprofessionals die graag op deze manier bijdragen aan het onderzoek.

Voor vermelding op onze website hebben we wel een paar gegevens nodig. Zo kunnen we een goede oproep maken en zijn we er zeker van dat onze achterban goed wordt geïnformeerd. Stuur onderstaande documenten naar Dinant Bekkenkamp, d.bekkenkamp@alzheimer-nederland.nl, dan plaatsen we je oproep meestal binnen één werkweek:

  • Voorstel voor oproep op onze site (max 300 woorden, kijk voor voorbeelden op onze site)
  • Foto/afbeelding over het onderzoek voor plaatsing bij artikel en voor extra attentiewaarde op social media
  • Indien van toepassing: 
    • De beoordeling van de METC
    • Het informed consent formulier / formulieren

Wat doen wij met de gegevens?
Wij plaatsen de oproep op onze website. Deze heeft 1.500.000 bezoekers per jaar. Daarnaast besteden we regelmatig aandacht aan onderzoeken via communicatiekanalen als Twitter, Facebook en de digitale nieuwsbrief. (Plaatsing is afhankelijk van de redactionele ruimte.)

Hou ons op de hoogte
Is het onderzoek veranderd of of hebt je voldoende deelnemers (in een subgroep)? Dan horen wij het graag. Zo stellen we bezoekers van onze website niet teleur en krijgen ze geen onverwachte verrassingen. Ook horen we graag hoeveel deelnemers/kandidaten een oproep heeft opgelevert. Dat kan ons weer helpen om deze dienst te verbeteren.

Stuur wijzigingen en resultaten naar Dinant Bekkenkamp, medewerker Wetenschappelijk Onderzoek, d.bekkenkamp@alzheimer-nederland.nl of telefoon: 033 - 303 25 81.

Wat kun je zelf doen?
Je kunt ook zelf aandacht genereren voor je onderzoek via social media (Zoals de linkedIn groep Netwerk Alzheimer Nederland) en twitter en facebook accounts. Daarnaast kun je aan (locale) Alzheimer Cafés (meer dan 200 in Nederland) vragen of ze informatie over je onderzoek op de 'informatietafel' willen leggen. Ook kun je voor relatief weinig geld (enkele honderden euro's) een advertentie zetten in een locale of plaatselijke krant. Deze worden, zeker door ouderen, erg goed gelezen. Heb je als instituut een facebook pagina? Dan kun je ook denken aan online adverteren. Je kunt bijvoorbeeld een advertentie richten op vrienden van een bepaald account, of een bepaalde regio. Ook de site hersenonderzoek.nl is een goede optie. Op de pagina www.hersenonderzoek.nl/onderzoekers lees je hoe je deelnemers kunt werven. Hier zijn wel kosten aan verbonden (op het moment van schrijven €3.000,- excl. BTW.)

Heb je zelf nog nuttige tips? Mail ze dan naar ons voor vermelding op deze pagina!