Langlopende fellowships

Alzheimer Nederland financiert langlopende fellowships om internationale uitwisseling van kennis, gegevens en ervaring mogelijk te maken. Een fellowship is een persoonsgebonden beurs, die dient om veelbelovende onderzoekers te ondersteunen bij het vergaren van verdiepende of juist aanvullende kennis. Daarnaast biedt het hen de kans om ervaring op te doen in het buitenland en zo hun CV en wetenschappelijk netwerk uit te breiden. De toegevoegde waarde van het bezoek aan een buitenlands instituut of onderzoeksgroep voor het onderzoek is van groot belang bij de beoordeling.

Wat kan worden aangevraagd?

Maximaal € 65.000,-.

Hoe lang mag het project duren?

De duur van een langlopende fellowship is zes maanden tot twee jaar.

Wie kan aanvragen?

Promovendi en beginnende postdocs. Indienen mag tot 6 jaar na start 1e postdoc positie.

Aanvraag indienen

De deadline voor het aanvragen van een langlopende fellowship is 15 september 2021. De toekenning vindt eind december plaats. In uitzonderlijke gevallen wordt dit begin januari van het nieuwe jaar.

Je kunt het langlopende fellowship aanvragen via het vernieuwde aanvraagformulier. Details over de procedure, voorwaarden en eisen aan het narratief cv vind je in ons document met informatie en richtlijnen.  

Overige rondes voor internationale uitwisseling

Kun je met een budget tot 12.000 euro en tot 6 maanden tijd toe voor een fellowship? Bekijk dan de pagina kortlopende fellowship.

Voor een korte onderzoeksstage in het buitenland kun je de subsidie voor internationale onderzoeksstage aanvragen. Deze subsidie is bedoeld voor reis- en verblijfkosten en bedraagt maximaal € 3.000,-.