Waarom een onderzoeksagenda?

Alzheimer Nederland wil samen met mensen met dementie en mantelzorgers en in nauwe samenwerking met onder andere wetenschappers en mensen uit de zorg een nieuwe 'onderzoeksagenda' opstellen. In deze agenda staan de thema’s waar Alzheimer Nederland onderzoek naar mogelijk wil maken. We willen een agenda maken met duidelijke doelen, zodat we onderzoek financieren

  • dat relevant is voor de mensen met dementie en mantelzorgers van nu en in de toekomst.
  • dat uitzicht biedt op behandeling en preventie in de toekomst
  • dat zorgt voor impact op de belangrijkste dagelijkse problemen en behoeftes van mensen die nu te maken hebben met dementie.

Impact

Om ervoor te zorgen dat we zoveel mogelijk bereiken op de punten die het belangrijkst zijn voor onze achterban, heeft Alzheimer Nederland een onderzoeksagenda nodig met focus. Daarom bepalen mensen met dementie en mantelzorgers niet alleen wat de doelen zijn, maar ook welke doelen heb belangrijkste zijn.

Eindresultaat

Het eindresultaat is een onderzoeksagenda met een beperkt aantal haalbare doelen die voor de huidige generatie voor belangrijke verbeteringen zorgt en de toekomstige generatie uitzicht biedt op behandeling en preventie van dementie. Bekijk in het overzicht naar de status van onze onderzoeksagenda.