Ontmoet mij bij Kunstuitleen Rotterdam

Elke laatste vrijdag van de maand organiseert Kunstuitleen Rotterdam een rondleiding voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Zij bieden rondleidingen op maat aan, met speciaal geselecteerde kunstwerken. De kunstwerken zijn speciaal geselecteerd met een positieve invloed op mensen met dementie.

De kunstwerken hebben een herkenbare thematiek: Hollandse landschappen en taferelen, dieren, kinderen, sociale situaties, maar ook verrassende hedendaagse abstracte kunst. Ontmoet de instructeur voor een ‘onvergetelijke’ rondleiding! Ook al kom je alleen, een rondleiding gaat altijd door.

Mensen met dementie leven vaker geïsoleerd van de samenleving en komen hierbij niet meer vaak in de gelegenheid om samen met hun partner, vriend(in) of familie te genieten van elkaar. Een ‘onvergetelijke’ rondleiding beleef je echter altijd samen, wat een mooie band schept tussen de deelnemers. Nieuwe vriendschappen ontstaan en relaties versterken door samen gesprekken aan te gaan over wat je ziet. Of je nou ‘niks met kunst hebt’ of een enorme kunstliefhebber bent: het is voor iedereen. Daarbij biedt Kunstuitleen Rotterdam een rustige omgeving om samen te genieten van en te praten over de kunstwerken. De instructeur geeft bepaalde ‘tools’ mee om samen vaker naar musea/tentoonstellingen te gaan, want er kan nog zo veel wél!

Een rondleiding duurt 60 minuten en heeft als doel humor, nieuwsgierigheid, openheid, oproepen van herinneringen en verbindingen leggen.

Wanneer:
Laatste vrijdag van de maand van 11.00 uur - 12.00 uur
De eerstvolgende ontmoeting bij Kunstuitleen Rotterdam is op 23 februari 2018.
De volgende data in 2018 zijn 30 maart, 28 april, 25 mei en 29 juni 2018.
Voor wie:
Mensen met dementie en hun mantelzorger
Zowel in duo’s als groepen (tot 16 personen)
Kosten: €3,- per persoon (incl. kopje koffie/thee)

Impressie van een rondleiding

Kunstuitleen Rotterdam

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door