Onze voorzitter aan het woord

Een bijzondere museumdag.

 

Woensdag 20 september was er de museumdag in Lelystad voor mensen die met dementie te maken hebben en voor ouderen in het algemeen die een extra verzetje konden gebruiken.

Alzheimer Flevoland had een dag georganiseerd die gehouden werd in  museum Nieuwland de Batavia en werf (Batavialand).Deze dag werd geopend door wethouder Sparreboom die in haar toespraak de inclusieve samenleving een hart onder de riem wil steken.

Lelystad wil er zijn voor die mensen die extra ondersteuning nodig hebben. Gedurende de dag konden de bezoekers (ruim 150) rondleidingen krijgen door museum en de batavia werf, workshops volgen op het gebied van zorg en domotica, een ontroerend optreden van Angela Groothuizen horen en tussendoor een kopje koffie drinken en lunchen in de zon, geheel gratis voor de bezoekers. De gemeente Lelystad stelde een fors bedrag ter beschikking en andere organisaties hebben ook hun steentje bij gedragen.

De organisatie werd geheel door vrijwilligers van Alzheimer Flevoland geregeld als tevens de vrijwilligers van de werf en het museum, een groot compliment waard! We kunnen terugkijken op een geslaagde dag en de ziekte dementie is even sterk in de spotlights gezet.

Wilt U meer weten of horen over dementie, ga dan naar Alzheimer Café Lelystad op 16 oktober in De Windhoek Lelystad haven van 13.30 tot 16.00 uur.

 

Jan Sier (voorzitter Alzheimer Flevoland)

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door