Samenwerking

Alzheimer Nederland werkt samen met tal van partners om haar ambities waar te maken. We delen onze expertise, doen onderzoek en maken beleid. Zo werken we onder andere samen met belangenverenigingen, zorginstellingen, overheden en onderzoekscentra, maar ook met het bedrijfsleven, zoals farmaceutische bedrijven en zorgverzekeraars. Landelijk, en lokaal.

Samenwerking met belangenverenigingen

Alzheimer Nederland is aangesloten bij een aantal belangenverenigingen. Voor jonge mensen met dementie zijn we aangesloten bij het Kenniscentrum Dementie op jonge leeftijd. Bij dit kenniscentrum zijn ongeveer 25 organisaties aangesloten, allemaal gespecialiseerd in zorg voor jonge dementiepatiënten. Gezamenlijk verzamelen en verspreiden we ervaring en kennis, zodat anderen hier gebruik van kunnen maken.

Alzheimer Nederland ondersteunt ook de FTD-expertgroep. De FTD-expertgroep is een laagdrempelige vraagbaak voor professionals over frontotemporale dementie.

Internationale samenwerking

Internationaal is Alzheimer Nederland aangesloten bij Alzheimer's Disease International (ADI) en Alzheimer Europe (AE). Alzheimer’s Disease International komt wereldwijd op voor de belangen van mensen met dementie; Alzheimer Europe doet dit binnen Europa.
 

Overige samenwerkingen

Als gezondheidsfonds bundelen we graag onze krachten waar mogelijk. Daarom zijn wij aangesloten bij de Samenwerkende Gezondheidsfondsen en zijn wij lid van Goede Doelen Nederland, de brancheorganisatie van erkende goede doelen.