Mensen met dementie hebben behoefte aan goede zorg en ondersteuning. Van dierbaren om hen heen, maar ook van artsen, de thuiszorg en bijvoorbeeld de casemanager. Alzheimer Nederland houdt scherp in de gaten of er voldoende passende zorg is, thuis en bij zorginstellingen. Daarvoor werken we nauw samen met zorgverzekeraars, het ministerie van VWS en gemeenten. We adviseren en onderhandelen over onder andere de inkoop van casemanagement en verzorging thuis.

Activiteiten in Den Haag

  Onze belangrijkste activiteiten zijn:

  • Het actief volgen en beïnvloeden van de politieke agenda;
  • Nauw contact onderhouden met Kamerleden;
  • Werkbezoeken afleggen met Kamerleden, bijvoorbeeld bij mensen met dementie thuis;
  • Het aanbieden van petities;
  • Dementiezorg op de kaart zetten bij de landelijke verkiezingen;
  • Kamerleden informeren over de behoeften en wensen van mensen met dementie en mantelzorgers.

  Lees ook wat wij doen aan lokale lobby en ondersteuning van gemeenten.

  Zorgverzekeraars

  Zorgverzekeraars zijn belangrijke spelers als het gaat om dementiezorg. Zo zijn de verzekeraars onder meer verantwoordelijk voor casemanagement en persoonlijke verzorging en verpleging. Wij zitten regelmatig met hen om tafel om ervoor te zorgen dat jij via jouw verzekeraar voldoende en kwalitatief goede zorg ontvangt. Voor onder andere zorgverzekeraars hebben we een focusbrief opgesteld met onze adviezen.
   

  Bekijk de focusbrieven

  Vragen of ideeën?

  Heb je een vraag, idee of opmerking? Of wil je met ons in gesprek gaan over de landelijke lobby? Neem dan contact met ons op via belangenbehartiging@alzheimer-nederland.nl.