Directeur Gea Broekema over Alzheimer Nederland

gea-broekema-directeur-alzheimer-nederland.jpg

'Alzheimer Nederland gaat me aan het hart. De stichting is een mooie mix van een patiëntenorganisatie en een gezondheidsfonds. Ik ben trots op de enorme dynamiek van de organisatie en de enthousiaste medewerkers en vrijwilligers. Neem de Alzheimer Cafés: de interactie tussen de aanwezigen op zo'n avond is uniek en voor mij telkens een enorme inspiratie. Door de persoonlijke verhalen krijgt dementie een gezicht. Zulke gesprekken ontroeren mij iedere keer weer.

Bewondering

Met veel ontzag luisterde ik bijvoorbeeld naar het verhaal van een man die op jonge leeftijd de ziekte van Alzheimer krijgt. Na een lange zoektocht naar de oorzaak van zijn klachten, is hij nu beland in de fase van acceptatie van de diagnose. Hij doet dat op een buitengewoon positieve manier. Hij weet de draad weer op te pakken en geniet van het leven met familie en vrienden. Heel bewonderenswaardig.

Mouwen opstropen

Ik ben van nature een bouwer: de mouwen opstropen en er met z'n allen tegenaan. Dat komt goed van pas bij Alzheimer Nederland, want er valt de komende tijd nog veel te winnen. We krijgen te maken met een verdubbeling van het aantal dementiepatiënten. Kant en klare oplossingen voor de bijkomende problemen heb ik niet, wel veel ideeën. Investeren in de toekomst met meer wetenschappelijk onderzoek wordt nog belangrijker. Slimme oplossingen en betrokkenheid, daar ga ik voor.'

Lees meer over onze organisatie