Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Onderzoek

Met hulp van de deelnemers aan de VriendenLoterij kunnen wij investeren in innovatief onderzoek. Zoals onderzoek dat bijdraagt aan beantwoording van belangrijke vragen zoals: Welke genen zijn verantwoordelijk voor het ontstaan van de ziekte van Alzheimer? En hoe worden onze genen beïnvloed door onze gewoontes en omgeving?

Dementie.nl

Mede door de bijdrage van de VriendenLoterij kunnen we het online platform dementie.nl ontwikkelen. Dementie.nl ondersteunt de mantelzorger en de persoon met dementie en vergroot daarmee de kwaliteit van leven. Dementie.nl helpt de mensen die dat zo hard nodig hebben. 

Dementie op tv

Begin 2018 werd ‘Centraal Medisch Centrum’ uitgezonden. In deze ziekenhuisserie speelt de ziekte van Alzheimer een hoofdrol, dit helpt om deze ziekte meer bespreekbaar te maken. De serie wordt mede mogelijk gemaakt door de VriendenLoterij.

Vorig jaar ontving Alzheimer Nederland een geweldig bedrag van ruim 1,2 miljoen euro. In totaal heeft Alzheimer Nederland dankzij u en de VriendenLoterij 10 miljoen euro ontvangen. Zo kunnen we ons inzetten voor een toekomst waarin dementie voorkomen of genezen kan worden en voor een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie die nu met de ziekte moeten omgaan. 

vriendenloterij 2020

Meer over de vriendenloterij

Bij de VriendenLoterij maken deelnemers tijdens de wekelijkse Bingotrekking kans op de hoofdprijs van 100.000 euro, en nog vele andere mooie (geld)prijzen. Daarbij hebben deelnemers de mogelijkheid om voor een zelfgekozen maatschappelijke organisatie mee te spelen. Inmiddels spelen 650.000 deelnemers mee voor 46 goede doelen en bijna 3.300 clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland. Sinds 1998 is ruim 969 miljoen euro aan goede doelen geschonken. 

Speel mee voor Alzheimer Nederland

Elke maand kans maken op tienduizenden prijzen? Speel mee met de Vriendenloterij Bingo en word vriend van Alzheimer Nederland. Een lot kost €14,25 per trekking. Voor elke week ontvang je per lot een unieke bingokaart. 

Logo vriendenloterij