Wat wij doen

Alzheimer Nederland werkt aan een toekomst zonder dementie en aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun dierbaren. Hiervoor geven we voorlichting over dementie, bieden we ondersteuning en komen we op voor betere zorg voor mensen met dementie. En we maken wetenschappelijk onderzoek mogelijk, door financiële ondersteuning.

Onderzoek

Alzheimer Nederland maakt onderzoek naar dementie mogelijk. Wij doen dit onder andere door onderzoek te financieren. Ook werken we samen met onderzoekers, bedrijven en particulieren. Zo zetten we samen met wetenschappers Alzheimer Centra op, waar onderzoek, behandeling en begeleiding samenkomen.

Lees meer over ons onderzoek

Ondersteuning bij dementie

Als u met dementie te maken krijgt, zelf of bij een dierbare, zijn wij er voor u. Bij onze Alzheimer Telefoon vindt u een luisterend oor en antwoord op uw vragen. Op Dementie.nl kunnen mantelzorgers terecht voor informatie, tips en om ervaringen te delen. We organiseren laagdrempelige activiteiten. Landelijk, bij u in de buurt en speciaal voor jonge mensen met dementie. Een voorbeeld hiervan zijn onze Alzheimer Cafés en Theehuizen. Hier komt u in contact met lotgenoten en krijgt u informatie en advies.

Hulp & Advies

Belangenbehartiging

Alzheimer Nederland staat voor passende zorg voor mensen met dementie en de juiste ondersteuning van mantelzorgers. Samen met onze vrijwilligers belangenbehartiging komen we op voor hun belangen, landelijk en lokaal.

Meer over belangenbehartiging

Voorlichting over dementie en vergeetachtigheid

brochure-is-het-dementie.jpg

Alzheimer Nederland geeft voorlichting over dementie en vergeetachtigheid. We organiseren activiteiten tijdens Wereld Alzheimer Dag, lanceren voorlichtingscampagnes en zijn aanwezig op publieksbeurzen en congressen voor professionals. En we ontwikkelen voorlichtingsmateriaal. Onze brochures over dementie kunt u gratis per e-mail aanvragen of bestellen in onze webshop

Bekijk alle brochures