Hulp en advies

Heeft u een vraag, bent u op zoek naar praktische tips over dementie of bent u benieuwd hoe anderen ermee omgaan? Alzheimer Nederland biedt u verschillende manieren om meer te weten te komen over dementie en om in contact te komen met lotgenoten: zowel dichtbij in uw buurt als online.

Geheugentest

Maakt u zich zorgen over uw geheugen of dat van iemand anders? Doe dan de Geheugentest en krijg inzicht in de mate van vergeetachtigheid. 

Doe de geheugentest

Gratis brochures

Bent u op zoek naar meer informatie over dementie? We helpen u graag met onze brochures. U kunt de brochures gratis per e-mail aanvragen. 

Bekijk alle themabrochures

Dementie.nl

Het online platform voor iedereen die betrokken is bij dementie. U vindt hier informatie over dementie, tips en ervaringsverhalen.

Ga naar dementie.nl 
 

Training omgaan met dementie

Heeft u nog niet zoveel te maken gehad met dementie in uw omgeving? En wilt u graag weten hoe u dementie herkent of hoe u contact maakt met mensen met dementie? Kijk dan eens naar ons trainingsaanbod op www.samendementievriendelijk.nl. Met deze gratis online trainingen vergroot u uw kennis over dementie en leert u vaardigheden in de omgang met iemand met dementie. 

Bekijk het trainingsaanbod

Contact met lotgenoten en experts

Alzheimer Café

Heeft u te maken met dementie en wilt u advies of lotgenoten ontmoeten? Bezoek dan eens een Alzheimer Café in uw buurt.

Bekijk de mogelijkheden

AlzheimerTelefoon

Heeft u een vraag over dementie of behoefte aan een luisterend oor? Bel dan gratis de AlzheimerTelefoon: 0800-5088. 

Lees meer

Forum

Via het forum komt u online in contact met lotgenoten. Lees tips en ervaringen, stel een vraag of help anderen. 

Ga naar het forum

Hulp bij u in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Alzheimer Cafés en activiteiten bij u in de buurt. 

Regio zoeken block

Blijf op de hoogte via onze online kanalen

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen? Via onze nieuwsbrief en social media kanalen krijgt u praktische tips, informeren we u over activiteiten voor mensen met dementie, leest u ervaringsverhalen van lotgenoten, melden we het laatste nieuws over onderzoek naar dementie en de stappen die we maken op weg naar een oplossing en nemen we u mee in onze missie voor betere zorg voor mensen met dementie en hun omgeving. 

Ontvangt u Alz...magazine al thuis?

Alz.. Magazine bevat tips, informatie en ervaringsverhalen, speciaal voor mensen die met dementie te maken hebben. Nieuwsgierig? Bestel dan nu een gratis proefnummer van het magazine ALZ... Voor uzelf of voor iemand in uw omgeving die betrokken is bij dementie. U ontvangt het proefnummer binnen twee weken (verzending alleen binnen Nederland).

Vraag nu een proefnummer aan