Hulp en advies

Heb je een vraag, ben je op zoek naar praktische tips over dementie of ben je benieuwd hoe anderen ermee omgaan? Alzheimer Nederland biedt je verschillende manieren om meer te weten te komen over dementie en om in contact te komen met lotgenoten: zowel dichtbij in jouw buurt als online.

Geheugentest

Maak je je zorgen over jouw geheugen of dat van iemand anders? Doe dan de Geheugentest en krijg inzicht in de mate van vergeetachtigheid. 

Doe de geheugentest

Gratis brochures

Ben je op zoek naar meer informatie over dementie? We helpen je graag met onze brochures. Je kunt de brochures gratis per e-mail aanvragen. 

Bekijk alle themabrochures

Dementie.nl

Het online platform voor iedereen die betrokken is bij dementie. Je vindt hier informatie over dementie, tips en ervaringsverhalen.

Ga naar dementie.nl 
 

Training omgaan met dementie

 

 

Heb je nog niet zoveel te maken gehad met dementie in jouw omgeving? En wil je graag weten hoe je dementie herkent of hoe je contact maakt met mensen met dementie? Kijk dan op samendementievriendelijk.nl. Door een gratis online training te doen vergroot je jouw kennis over dementie en leer je vaardigheden in de omgang met iemand met dementie.

Doe een training

Contact met lotgenoten en experts

Alzheimer Café

Heb je te maken met dementie en wil je advies of lotgenoten ontmoeten? Bezoek dan eens een Alzheimer Café in jouw buurt.

Bekijk de mogelijkheden

DementieLijn

Heb je een vraag over dementie of behoefte aan een luisterend oor? Bel dan gratis de DementieLijn: 0800-5088. 

Lees meer

Forum

Via het forum kom je online in contact met lotgenoten. Lees tips en ervaringen, stel een vraag of help anderen. 

Ga naar het forum

Hulp bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Alzheimer Cafés en activiteiten bij jou in de buurt. 

Regio zoeken block

Of bekijk alle afdelingen

Blijf op de hoogte via onze online kanalen

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen? Via onze nieuwsbrief en social media kanalen krijg je praktische tips, informeren we je over activiteiten voor mensen met dementie, lees je ervaringsverhalen van lotgenoten, melden we het laatste nieuws over onderzoek naar dementie en de stappen die we maken op weg naar een oplossing en nemen we je mee in onze missie voor betere zorg voor mensen met dementie en hun omgeving. 

Mailreeks 'Na de diagnose'

Heeft je naaste kortgeleden de diagnose dementie gekregen? Waarschijnlijk heb je dan veel vragen. We helpen je in de e-mailreeks ‘Na de diagnose' graag met het vinden van de antwoorden. Meld je aan en je ontvangt elke maand een mail met antwoorden, tips en (h)erkenning.

Meld je aan

Ontvang jij Alz...magazine al thuis?

Alz.. Magazine bevat tips, informatie en ervaringsverhalen, speciaal voor mensen die met dementie te maken hebben. Nieuwsgierig? Bestel dan nu een gratis proefnummer van het magazine ALZ... Voor jezelf of voor iemand in jouw omgeving die betrokken is bij dementie. Je ontvangt het proefnummer binnen twee weken (verzending alleen binnen Nederland).

Vraag nu een proefnummer aan

Gratis training: Houd je brein gezond!

Een gezonde leefstijl voorkomt veel ziektes en een actief brein vermindert de kans op dementie. Bovendien is het fit houden van je brein ook nog eens leuk! Schrijf je nu in voor onze gratis online training 'Houd je brein gezond' en leer in zes weken verrassende dingen over jouw hersenen en breingezondheid. 

Schrijf je in