Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

De DementieLijn is bedoeld voor mensen die behoefte hebben aan een luisterend oor of advies bij dementie. Ook kunt u dit telefoonnummer bellen als je jouw verhaal over dementie wilt delen.

“Door dit gesprek kon ik mijn gedachten beter ordenen. De situatie verandert er niet direct door, maar ik voel me wel begrepen. En dat geeft moed om door te gaan.”

Andere vragen

Heb je andere vragen? Dan kun je terecht bij onze publieksservice via: 033 303 25 02. Ga voor meer informatie naar onze contactpagina.
 

Vrijwilligers

Bij de DementieLijn werken ongeveer veertig vrijwilligers. Jaarlijks beantwoorden zij ruim 3600 telefoontjes. De vrijwilligers zijn zelf ervaringsdeskundigen of specialisten met een gerelateerde professionele achtergrond. Als geen ander weten zij wat de impact is van dementie en zorgen voor een naaste. Ze bieden je graag een luisterend oor en persoonlijk advies bij dementie.

Wil je zelf vrijwilliger worden bij de DementieLijn? Jouw hulp is van harte welkom.

Dementielijn Ineke

Hulp en advies

Heb je een vraag, ben je op zoek naar praktische tips over dementie of ben je benieuwd hoe anderen ermee omgaan? Alzheimer Nederland biedt je verschillende manieren om meer te weten te komen over dementie en om in contact te komen met lotgenoten: zowel dichtbij in jouw buurt als online.