De AlzheimerTelefoon is bedoeld voor mensen die behoefte hebben aan een luisterend oor of advies bij dementie. Ook kunt u dit telefoonnummer bellen als u uw verhaal over dementie wilt delen.

“Door dit gesprek kon ik mijn gedachten beter ordenen. De situatie verandert er niet direct door, maar ik voel me wel begrepen. En dat geeft moed om door te gaan.”

Andere vragen

Heeft u andere vragen? Dan kunt u terecht bij onze publieksservice via: 033 303 25 02.
Ga voor meer informatie naar onze contactpagina.

Vrijwilligers

Bij de AlzheimerTelefoon werken ongeveer dertig vrijwilligers. Jaarlijks beantwoorden zij ruim 3600 telefoontjes. De vrijwilligers zijn zelf ervaringsdeskundigen of specialisten met een gerelateerde professionele achtergrond. Als geen ander weten zij wat de impact is van dementie en zorgen voor een naaste. Ze bieden u graag een luisterend oor en persoonlijk advies bij dementie.

Wilt u zelf vrijwilliger worden bij de AlzheimerTelefoon? Uw hulp is van harte welkom. Aanmelden als vrijwilliger > 

Terugbelverzoek

Heeft u een vraag over een specifiek onderwerp? Bijvoorbeeld over een artikel dat u heeft gelezen, een juridisch probleem of hulp bij het zorgen? Laat dan een terugbelverzoek achter op dementie.nl (u vindt deze mogelijkheid onderaan de tekst, in het grijze blok). Eén van onze vrijwilligers die gespecialiseerd is in dat onderwerp, belt u vervolgens terug. Op die manier kan de AlzheimerTelefoon u goed te woord staan en uw vragen beantwoorden.