Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Onderzoek

Eén op de vijf mensen krijgt dementie. Tegen deze hersenziekte is op dit moment nog geen medicijn beschikbaar. Daarom is er veel onderzoek nodig. Door meer onderzoek wil Alzheimer Nederland een toekomst zónder en een beter leven mét dementie dichterbij brengen.

Vrouw werkt in laboratorium

Ondersteuning

Landelijk en regionaal bieden we hulp en advies. Op ons platform dementie.nl vinden mantelzorgers en mensen met dementie tips en informatie over het omgaan met dementie en kunnen zij in contact komen met lotgenoten en experts. Voor persoonlijk contact kunnen mensen bellen met de DementieLijn. In de buurt organiseren onze regionale afdelingen allerlei activiteiten, zoals onze Alzheimer Cafés en Theehuizen, voor lotgenotencontact, informatie en advies.

Dochter die vader ondersteunt

Belangenbehartiging

Mensen met dementie en hun naasten helpen om de kwaliteit van leven te verbeteren door passende zorg en de juiste ondersteuning. Daar zorgen we voor. Samen met onze vrijwilligers belangenbehartiging komen we op voor deze belangen, zowel landelijk als lokaal.

Groep personen met elkaar in gesprek

Dementievriendelijke samenleving

In Nederland leven naar schatting 290.000 mensen met dementie. Omdat we steeds ouder worden, stijgt dat aantal in 2040 naar meer dan een half miljoen. Daarom werken we actief aan een dementievriendelijke samenleving. Op ons platform samendementievriendelijk.nl vind je alle informatie en trainingen. Samen zorgen we dat mensen met dementie langer kunnen meedoen.

Campagne voor een dementievriendelijke samenleving

Voorlichting en informatie

Wat is dementie? Heb ik dementie? Door voorlichting en informatie vergroten we de kennis over dementie en het begrip voor mensen met dementie.

twee brochure covers

Ons jaaroverzicht 2023 in beeld

Alzheimer Nederland wil dementie in de toekomst kunnen voorkomen, vertragen en genezen. En ervoor zorgen dat mensen met dementie op een prettige manier langer thuis kunnen wonen. Samen met onze vrijwilligers, mensen met dementie, mantelzorgers, collectanten, donateurs, onderzoekers, zorg en politiek hebben we in 2023 veel bereikt.
 

Accepteer cookies om de video te kunnen bekijken

Help mee voor een toekomst zonder dementie

Overweeg jij om te doneren aan een goed doel? Doneer aan Alzheimer Nederland en draag bij aan een toekomst zonder dementie. Bekijk hier op wat voor manieren jij kunt doneren.