Alzheimer Nederland
Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Alzheimer Nederland

Wij zijn Alzheimer Nederland en wij zetten onze talenten en ambitie in voor een van de grootste uitdagingen van deze tijd: dementie. Wij werken aan een toekomst zonder dementie en een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun omgeving.

Best Workplace 2022 Alzheimer Nederland

Het team Onderzoek en samenleving

Alzheimer Nederland is de grootste charitatieve financier van wetenschappelijk onderzoek naar dementie. De functie valt onder het team ‘Onderzoek en samenleving’, waar drie adviseurs en een meewerkend teamleider zich bezighouden met doelgroepenparticipatie en wetenschapscommunicatie. Daarnaast is er een hoofd/MT-lid van de afdeling Wetenschappelijk Onderzoek die dit team en het team ‘Subsidies en implementatie’ leidt. In totaal werken er 12 mensen in de twee teams Wetenschappelijk Onderzoek waar je nauw mee samenwerkt. Buiten deze twee teams werk je ook veel met andere teams multidisciplinair samen.

Wat zo leuk is aan dit werk, is om te zien dat onderzoek echt beter wordt door de mening van mensen met dementie en hun naasten uit te vragen. Onderzoek wordt relevanter en de oplossingen die bedacht worden werken echt beter in de praktijk.

— Dinant Bekkenkamp - teamleider Onderzoek en samenleving

Dinant Bekkenkamp

Jouw rol

Als coördinator participatie wetenschappelijk onderzoek is het opbouwen van een wederkerige relatie met onze achterban – mensen met dementie en mantelzorgers – jouw voornaamste functie. Bij Wetenschappelijk Onderzoek is onze slogan ‘Niets over mensen met dementie en hun naasten, zonder hen’. Jij ontwikkelt een strategie om bestaande middelen voor online uitvraag te verbeteren. Zo heeft Alzheimer Nederland al een panel van mensen met dementie, mantelzorgers en zorgprofessionals.

Samen met de afdelingen Belangenbehartiging, Corporate communicatie en Online marketing, benut je ook onze goedlopende websites, nieuwsbrieven, social media, ons Alzheimer Nederland panel en tal van andere online en offline mogelijkheden. Hoe zetten we die in om onze achterban goed te bevragen? En hoe zorgen we ervoor dat de resultaten representatief zijn (bijvoorbeeld als het gaat om de oudste ouderen, mensen met dementie die alleen wonen, mensen met minder gezondheidsvaardigheden hebben)? En hoe kunnen we mensen die voor ons vragen beantwoorden, enthousiasmeren om dat vaker te doen? Jij gaat ons helpen bij het opzetten en verbeteren van vragenlijsten en coördineert de inzet van onze middelen.

Wat mag je van ons als werkgever verwachten?

Niet alleen wijzelf zeggen dat het leuk is om bij ons te werken! Als werkgever worden we gewaardeerd omdat we onze medewerkers inspireren en goed voor hen zorgen (‘Best Workplace 2022’)! En verder:

Dus ben jij iemand die:

✔ Een afgeronde hbo- of universitaire opleiding heeft op het gebied van communicatie en/of wetenschappelijk onderzoek?
✔ Ervaring heeft op het gebied van wervende communicatie, bijvoorbeeld als community manager of communicatieadviseur?
✔ Geïnteresseerd is in kwantitatief onderzoek onder onze doelgroepen en weet hoe je meningen en behoeften goed uitvraagt?
✔ Zich makkelijk ICT-systemen eigen maakt, zoals ons CMS systeem Drupal, en/of onze enquête software van MWM2/Crowdtech?
✔ Het interessant vindt om de resultaten op een duidelijke manier in kaart te brengen voor onderzoek, beleid en communicatie?

Dan gaan we heel graag met je in gesprek!

Sollicitatieproces

Wil je ook bijdragen aan een toekomst zonder dementie?

Solliciteren of meer informatie?

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Wietske Boesveld, HR-adviseur, via [email protected] of 06 10 09 81 15.

Toch nog even eerst wat meer informatie?
Bel of mail dan Dinant Bekkenkamp, teamleider Onderzoek & samenleving. Je kunt hem bereiken via [email protected] of  (033) 303 2581.

Wietske Boesveld