Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Accepteer cookies om de video te kunnen bekijken

Bekijk onze video

Dementie is één van de grootste uitdagingen van deze tijd. Het aantal mensen met dementie groeit. Steeds meer mensen moeten samen met hun dierbaren op zoek naar nieuwe manieren van leven.

Het vinden van een behandeling voor dementie heeft hoge prioriteit. Voor het eerst lijken medicijnen impact te hebben op de ziekte van Alzheimer. Dit is het resultaat van in totaal meer dan 30 jaar onderzoek. Helaas blijken de middelen de ziekte niet te kunnen stoppen, maar lijkt er sprake van een kleine remming van het ziekteproces. Voor betekenisvolle behandelingen blijft onderzoek naar de oorzaken van dementie én manieren om de processen te stoppen broodnodig.

— Dinant Bekkenkamp, teamleider Onderzoek bij Alzheimer Nederland

Dinant Bekkenkamp, teamleider onderzoek

Yvonne, die vóór haar vijftigste dementie kreeg, terwijl men lang dacht dat ze een burn-out had, en Johan die op tachtigjarige leeftijd gedesoriënteerd ronddwaalt in zijn vroeger zo vertrouwde buurt. Janice, die ondanks haar dementie actief is als gastvrouw en met liefde koffie verzorgt, en Aziz die zich soms onmachtig voelt in het verzorgingshuis, waar bijna niemand zijn taal spreekt.

Wij zijn er voor hen en voor iedereen om hen heen

Zetten ons in met ons hart, onze handen en ons hoofd. Samen werken we aan de weg vooruit. Door het delen van kennis en het financieren van onderzoek. Door altijd klaar te staan, landelijk en in de buurt. We bieden hulp en ondersteuning en zetten betere zorg op de politieke agenda. Voor een samenleving waarin iedereen mee kan blijven doen. Want je kunt het niet alleen.

Juist daarom bestaan wij. Wij zijn een patiëntenorganisatie én een gezondheidsfonds, met een ongelooflijk sterke, landelijke vrijwilligersorganisatie. Onze veelzijdigheid is onze kracht. Samen brengen we de oplossingen dichterbij, zodat uiteindelijk niemand meer te maken krijgt met dementie.

Een beter leven met dementie én een toekomst zonder dementie.
Daar zorgen wij voor.
 

Wij werken graag mee om meer zichtbaarheid en begrip voor de ziekte te krijgen. Ik ben zo trots op mijn dochters dat ze dit willen doen voor hun oma! We vinden het allemaal belangrijk om te zorgen dat er oplossingen komen voor dementie.

— Margot en haar dochters werkten mee aan de ‘Wat alz....’ campagne

Margot en haar dochters werkten mee aan de ‘Wat alz....’ campagne