Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Hulp bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Alzheimer Cafés en activiteiten bij jou in de buurt.

Alzheimer Café, Alzheimer Trefpunt en Alzheimer Theehuis

Er zijn ruim 260 Alzheimer Cafés, Alzheimer Trefpunten en Alzheimer Theehuizen verspreid door het land, georganiseerd door de vrijwilligers van Alzheimer Nederland. Ongeacht de naam kennen de bijeenkomsten dezelfde opzet, met mogelijk een iets andere lokale invulling. Elke bijeenkomst heeft een thema dat door de gespreksleider wordt uitgediept met een (ervarings)deskundige. Er is veel ruimte voor het uitwisselen van ervaringen en het stellen van vragen, niet alleen tijdens de bijeenkomst, maar ook in de pauze of erna. Ook is er informatiemateriaal beschikbaar. De deskundige vrijwilligers staan u graag te woord. Zij doen er alles aan om een veilige en gezellige omgeving te creëren waarin iedereen tot zijn recht komt.

Alzheimer Theehuis
De kennis die ik opdeed in het Alzheimer Café zorgde ervoor dat ik sterker stond in de begeleiding en verzorging van mijn moeder. Ik ga nog steeds naar het Alzheimer Café om mijn kennis met anderen te delen.

Openheid zorgt voor meer begrip over dementie

In september 2020, kreeg Yvonne de diagnose dementie. Zij was pas 64 jaar. Yvonne werkte toen nog als praktijkopleider bij een beveiligingsbedrijf op Schiphol, waar ze leerlingen begeleidde. De diagnose kwam voor haar en haar man Aytun als een mokerslag. 

Yvonne vertelt: ‘Ik vergat steeds meer dingen. In maart 2020 werd ik naar huis gestuurd om contact op te nemen met de huisarts. Na uitgebreid onderzoek volgde de diagnose: alzheimer. Verschrikkelijk, daar hou je totaal geen rekening mee. En soms denk ik nog: Straks word ik wakker en was het een nare droom.’ 

Aytun en zijn vrouw Yvonne

Wees welkom in het Alzheimer Café

Accepteer cookies om de video te kunnen bekijken