Wat is het verschil tussen Alzheimer Cafés, Trefpunten en Theehuizen? 

Het principe is hetzelfde. Elke maand komen mensen met dementie, hun naasten en andere belangstellenden samen voor informatie over dementie en contact met lotgenoten. De bijeenkomst begint met een lezing of interview met betrokkenen. Daarna kunnen bezoekers ervaringen, tips en ideeën met elkaar delen.

Alzheimer Theehuizen

Alzheimer Theehuizen zijn een ontmoetingsplek voor Turken en Marokkanen die te maken hebben met dementie. De voertaal is Turks of Marokkaans-Arabisch. In een Alzheimer Theehuis ontmoeten betrokkenen elkaar in informele sfeer. Ze kunnen ervaringen delen en krijgen informatie in hun eigen taal.

Contact in coronatijd

Vanwege de corona-maatregelen gingen de bijeenkomsten van de Alzheimer Cafés tijdelijk niet door. Inmiddels zijn we weer voorzichtig aan het opstarten. Kijk in jouw regio of de Alzheimer Cafés in jouw buurt weer open gaan. Ook worden er door verschillende afdelingen online Alzheimer Cafés gehouden. Wil je weten wat er in jouw buurt aan (extra) ondersteuning is? Vul dan hieronder jouw postcode of woonplaats in. Wil je graag iemand persoonlijk spreken, bel dan de AlzheimerTelefoon: 0800 - 5088. De Alzheimertelefoon is gratis en dagelijks bereikbaar tussen 9.00 - 23.00 uur.

In jouw buurt

Vind de dichtstbijzijnde Alzheimer Cafés en activiteiten bij jou in de buurt. 

Regio zoeken block