Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Uitgelicht

Film van het Alzheimer Café Leidschendam-Voorburg

Een Alzheimer Café is een maandelijkse bijeenkomst voor mensen met een vorm van dementie en hun naasten. Een fijne ontmoetingsplek voor tips en informatie over (omgaan met) dementie. Waar je antwoord krijgt op vragen, ervaringen uitwisselt met lotgenoten en ruimte hebt voor sociaal contact.

Om een beeld te krijgen van hoe het er aan toe gaat bij een Alzheimer Café, hebben we een heel leuke film van ons Café in Leidschendam-Voorburg, gemaakt door Midvliet. Thema van deze avond is "Met het oog op de toekomst kijken naar het verleden”.

Je kunt het via onderstaande link bekijken.

Activiteiten in deze regio

Alzheimer Nederland biedt regionaal hulp en advies, bijvoorbeeld via het Alzheimer Café en de Onvergetelijke Kookclub. Bezoek een fijne ontmoetingsplek bij jou in de buurt voor tips en informatie over dementie. Krijg antwoord op vragen en wissel ervaringen uit met lotgenoten.

Activiteitenfilter

Overzicht locaties

Welke regionale ondersteuning vind je bij jou in de buurt? Denk aan aan het Alzheimer Café, Onvergetelijke Kookclub en bijvoorbeeld een wandelgroep.

Voorzieningen in de regio

Netwerk Dementie regio Haaglanden

Wil je weten welke voorzieningen er in jouw regio zijn voor mensen met dementie? Netwerk Dementie regio Haaglanden, een samenwerkingsverband van professionals en organisaties, heeft alle voorzieningen in de regio op een rij gezet voor jou. Denk bijvoorbeeld aan casemanagement en ontmoetingscentra.

Bekijk voorzieningen

Familie Spanjer

Geheugensteunpunt

Als we ouder worden hebben we allemaal wel eens last van vergeetachtigheid. Het geheugen werkt wat trager en we kunnen niet meer zoveel dingen tegelijk onthouden. Als u het gevoel krijgt dat u niet zo goed meer kunt nadenken of dat het warrig is in uw hoofd, gaat u zich zorgen maken. De site Geheugensteunpunt.nl geeft u informatie over wat u kunt doen bij twijfels. Naar de huisarts of een casemanager aanvragen."

Geuegensteunpunt Haaglanden

Informatie over dementie

Brochures Alzheimer Nederland

Ben je op zoek naar meer informatie over dementie? We helpen je graag met onze gratis brochures.

Joan-Anne en vader Randolph

Op Dementie.nl krijgen mantelzorgers en mensen met dementie tips en informatie over leven met dementie.

Ineke achter haar computer aan het werk voor de dementielijn

De DementieLijn biedt zeven dagen per week een luisterend oor bij omgaan met de en advies mentie.

Over Alzheimer Haaglanden

Afdeling Haaglanden organiseert activiteiten voor mensen met dementie en hun naasten, behartigt hun belangen en wijst de weg naar hulp. De afdeling is actief in de gemeenten ‘s Gravenhage, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Wassenaar en Zoetermeer.

Contact

Heb je een vraag voor ons of wil je iets bespreken? Neem contact met ons op