Alzheimer Café gespreksleider

Gespreksleider Alzheimer Café Rijswijk

Dementie raakt steeds meer mensen. 1 op de 5 mensen krijgt dementie. De verwachting is dat dit aantal in 2040 zal zijn verdubbeld. Met 48 regionale afdelingen, 3650 vrijwilligers en 22.000 collectanten zijn we altijd in de buurt. Je komt terecht in een warme, professionele organisatie en werkt samen met een groep van betrokken mensen. Iedereen werkt met ongekend enthousiasme voor hetzelfde doel, namelijk een toekomst zonder dementie en aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren.

Regionale Afdeling

Je gaat aan de slag bij afdeling Haaglanden. We werken hard om onze regio dementievriendelijk te maken en ervoor te zorgen dat mensen in de buurt worden ondersteund. We behartigen hun belangen, geven voorlichting en organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.   

Jouw rol

Als gespreksleider bij het Alzheimer Café ben je hét gezicht van het café. Samen met een team van andere vrijwilligers zorg jij voor een veilige en prettige sfeer waarin alle bezoekers zich op hun gemak voelen. Als gespreksleider probeer jij bovendien alle bezoekers te betrekken en stimuleer je interactie.

Vanuit Alzheimer Nederland volg je een gespreksleiderstraining. Deze training helpt je om ruimte te geven aan emoties in de zaal en deze emoties te begeleiden. Je voelt aan wat passend is voor de bezoekers en stemt daarop af. De tijdsbesteding voor deze rol is ongeveer 6 - 8 uur per maand voor zowel de voorbereidende werkzaamheden en de 10 – 12 café avonden per jaar.

Dus ben jij iemand die:

  • Het Alzheimer Café een warm hart toedraagt?
  • Empathisch vermogen heeft? 
  • Graag voor een groep staat? 
  • Methodisch te werk gaat en gesprekken in goede banen weet te leiden? 

Interesse? 

Heb je interesse of wil je meer informatie, neem contact op met Jannozien Moggré, jannozien@hotmail.com  of  jannozien@weetugezien.nl, 06-13303337.

Deze pagina maakt deel uit van