Alzheimer Café gespreksleider

Gespreksleider Alzheimer Café Rijswijk

Heb jij hart voor mensen met dementie? Spreekt het jou aan om de bezoekers van het Alzheimer Café in wijkcentrum Stervoorde met elkaar te verbinden?

Het Alzheimer Café is een laagdrempelige ontmoetingsplek voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. In een veilige, vertrouwde sfeer wordt gesproken over onderwerpen die de bezoekers bezig (kunnen) houden.

Elke avond heeft een ander thema. De werkgroep stelt het thema met elkaar vast . De avond heeft een vaste structuur. We nemen ruim de tijd voor inloop met koffie/thee en ontvangst. Vervolgens is er het gesprek met een deskundige of een presentatie waarna in de pauze de ontmoeting opnieuw centraal staat. Na de pauze is er ruim gelegenheid tot het stellen van vragen.

Het Alzheimer Café vindt 1x per maand plaats, de laatste dinsdag van de maand. Inloop vanaf 19.00u; we starten het gesprek om 19.30u Als gespreksleider in het Alzheimer Café leid jij het gesprek met de deskundige. J draagt er zorg voor dat het thema goed overkomt op de bezoekers in de zaal. Je verheldert de informatie, stelt voorkomende vragen aan de deskundige en houdt in de gaten of de vragen van alle bezoekers aan bod komen. Samen met het team gastvrouwen en diverse professionals uit de zorginstellingen binnen Rijswijk, zorg je voor een veilige en prettige sfeer waarin mensen zich op hun gemak voelen.

Wat bieden wij jou?

Natuurlijk is het belangrijk dat je je binnen dit team, de werkgroep, snel thuis voelt. Daar werken we met elkaar aan. Daarnaast biedt Alzheimer Nederland diverse trainingen, overleggen en bijeenkomsten gericht op verdieping of deskundigheidsbevordering. Kosten die door de vrijwilliger worden gemaakt in verband met dit werk worden vergoed. Ben je professional in de zorg en kun je de uren via je werkgever inzetten, dan ben je ook van harte welkom te reageren.

Spreekt deze (vrijwilligers)functie je aan? Dan vragen wij van je dat je:

• Het gesprek met de gastspreker voorbereidt;

• Respectvol kunt omgaan met merendeels oudere mensen, hun familie en/of mantelzorgers;

• Een warme persoonlijkheid hebt met invoelend vermogen;

• Goed kunt improviseren en kunt inspelen op reacties van het publiek;

• Rustig en met aandacht kunt luisteren, maar op het juiste moment het vertelde kunt samenvatten;

• Bereidheid om een training te volgen voor gespreksleider

• Bereidheid om een aantal uren per maand aan deze functie te besteden.

• Bereidheid om deel te nemen aan de Rijswijkse werkgroep die een paar maal per jaar bij elkaar komen om te evalueren en het nieuwe programma te maken.

Interesse? 

Heb je interesse of wil je meer informatie, neem contact op met onderstaand lid van de werkgroep van het Alzheimer Cafe,

Jannozien Moggré

Emailadres: jannozien@hotmail.com  of  jannozien@weetugezien.nl

Mobiel:  06-13303337

Deze pagina maakt deel uit van