Alzheimer Europees Congres, Den Haag

Het 29e 'Alzheimer Europe congres' vindt van 22 t/m 25 oktober 2019 plaats in Den Haag. Het thema is ‘Making valuable connections’ en wordt gehost in het onlangs gerenoveerde World Forum The Hague.

Marco Blom, adjunct-directeur van Alzheimer Nederland: “Alzheimer Nederland is zeer verheugd dat het Alzheimer Europe Congres 2019 in Nederland neerstrijkt. Dementie is een groeiend maatschappelijk probleem. Dit is hét moment om de ziekte in Europa, maar ook specifiek in Nederland, onder de aandacht te brengen. Den Haag als locatie past hier naadloos bij. Samen met partners wil Alzheimer Nederland dit moment omarmen. Onze ambitie is mensen met dementie én hun naasten de hoofdrol te geven. Door het betrekken van alle belanghebbenden zorgen we voor een memorabel congres over dementie.”

“De stad Den Haag is verheugd dat Den Haag geselecteerd is Alzheimer Europe Conference in 2019 te hosten in de stad,” zegt wethouder van Stedelijke Economie, Zorg en Havens, Karsten Klein. “Dit evenement is van groot belang voor vele organisaties en individuen."

Het jaarlijkse congres van Alzheimer Europe brengt deelnemers bijeen die op verschillende manieren te maken hebben met dementie. Sommigen van hen omdat zij leven met dementie, anderen omdat zij zorgen voor iemand met dementie of werken met mensen met dementie. Tijdens het congres hebben deelnemers de kans om ervaringen en de laatste ontwikkelingen op het gebied van dementie met elkaar te delen en uit te wisselen.

Voor meer informatie over het congres kunt u terecht op http://www.alzheimer-europe.org.

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door