Campagne “We zijn zelf het medicijn” van start in Zoetermeer

Door gezond te leven verklein je de kans op dementie met 30%. Dat is de kern van de campagne “We zijn zelf het medicijn” die afgelopen week van start ging in Zoetermeer. Eerder startte deze campagne al in de rest van Haaglanden.

Het aantal mensen in Nederland met dementie is door de vergrijzing bijna verzesvoudigd. Van 50.000 in 1950 tot 290.000 nu. Het aantal zal in de toekomst explosief stijgen tot meer dan een half miljoen in 2040. In Zoetermeer wonen relatief veel ouderen. De komende jaren zal het aantal mensen met dementie in Zoetermeer daarom sterk stijgen.

Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat je zelf kunt bijdragen aan het verminderen van de kans op dementie. Het beste is om daar zo vroeg mogelijk mee beginnen. Niet alleen vijftigers, zestigers en zeventigers die gezond gaan leven kunnen de kans op deze aandoening flink omlaag brengen. Ook voor jongeren is gezond leven heel belangrijk. De boodschap is: Wacht niet, begin er gewoon mee.

Adviezen

Hoe kun je zelf aan de slag om de kans op dementie te verkleinen? De campagne geeft 3 adviezen:

  • Blijf nieuwsgierig (heb een doel, een hobby, iets leren, een eigen tuintje)
  • Eet gezond (veel groente en fruit, rook niet)
  • Beweeg regelmatig (ga wandelen of zwemmen, blijf bezig)

Meer informatie over deze campagne vind je hier: Haaglanden :: We zijn zelf het medicijn

Word Campagnevriend!

Het hele jaar zal in Zoetermeer aandacht worden besteed aan preventie van dementie door zoveel mogelijk mensen te informeren over het belang van een gezonde levensstijl. Iedereen die dit onderwerp een warm hart toedraagt kan campagnevriend worden. Hoe meer hoe beter! Dit kan op verschillende manieren: door het ophangen van een poster tot het zelf organiseren van een activiteit. Of wanneer je al activiteiten organiseert neem dan deze boodschap daarin mee!

Geïnteresseerd? Informatie en aanmelden kan via:  Campagnevrienden Zoetermeer :: We zijn zelf het medicijn

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door