Gespreksleider Alzheimer Café

Gespreksleider Alzheimer Café Wassenaar

Heb jij hart voor mensen met dementie? Spreekt het jou aan om de verschillende deelnemers van het Alzheimer Café Wassenaar met elkaar te verbinden?

Het Alzheimer Café is een laagdrempelige ontmoetingsplek voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. In een veilige, vertrouwde sfeer wordt gesproken over onderwerpen welke mensen met dementie en hun mantelzorgers bezig (kunnen) houden. De bijeenkomsten verlopen volgens een voorafgaand gemaakt wisselend programma. Er zal een inloop met een kopje koffie/thee zijn, gesprek met een deskundige, of presentatie, pauze en gelegenheid tot het stellen van vragen.

Het Alzheimer Café vindt 1x per maand plaats, op dit moment op de eerste woensdag avond van de maand, in de Kerkstraat 75 cultureel centrum de Warenar in Wassenaar. Als gespreksleider in het Alzheimer Café ben je het vaste gezicht van het café en ben je de regisseur van de avond. Samen met het team van vrijwilligers, de coördinator, en professionals uit het Wassenaarse werkveld zorg je voor een veilige en prettige sfeer waarin mensen zich op hun gemak voelen.

Wat bieden wij jou?

Wij vinden het belangrijk om nieuwe vrijwilligers zich snel thuis te laten voelen binnen onze organisatie en tussen de overige vrijwilligers. Daar zetten wij ons met z’n allen, zowel bestuur als de overige vrijwilligers voor in. Daarnaast biedt Alzheimer Nederland diverse trainingen, overleggen en bijeenkomsten gericht op verdieping of deskundigheidsbevordering. Kosten die door de vrijwilliger worden gemaakt in verband met dit werk worden vergoed.

Spreekt deze vrijwilligersfunctie je aan?

Dan vragen wij van je dat je:

  • Het gesprek met de gastspreker voorbereidt;
  • Respectvol kunt omgaan met merendeels oudere mensen,hun familie en/of mantelzorgers;
  • Een warme persoonlijkheid hebt met invoelend vermogen;
  • Goed kunt improviseren en kunt inspelen op reacties van het publiek;
  • Rustig en met aandacht kunt luisteren, maar op het juiste moment het vertelde kunt samenvatten;
  • Bereidheid om een training te volgen voor gespreksleider
  • Bereidheid om een aantal uren per maand aan deze functie te besteden.
  • Bereidheid om deel te nemen aan de Wassenaarse werkgroep die een paar maal per jaar bij elkaar komen om te evalueren en het nieuwe programma te maken;

Interesse?

Heb je interesse of wil je meer informatie, neem contact op met de coördinator van het Alzheimer Cafe, Patricia Muijres 06-48978585

Of stuur een email naar: p.muijres@alzheimervrijwilligers.nl

Deze pagina maakt deel uit van