Huis aan huis werving- ook in de regio Haaglanden

1 op de 5 mensen krijgt een vorm van dementie. Voor vrouwen is dit zelfs 1 op 3. Helaas is er nog geen oplossing voor. Daarom zet Alzheimer Nederland zich in voor een toekomst zonder dementie, onder andere door onderzoeken op dit gebied te financieren. Dat kan alleen met de bijdragen van donateurs. Huis-aan-huis-werving is een goede en belangrijke manier voor ons om nieuwe structurele donateurs te werven, om zo een stap dichter bij een toekomst zonder dementie te komen. 

 

Hoe werkt huis-aan-huis-werving?

Het hele jaar door, behalve rondom onze collecteweek begin november, gaan enthousiaste studenten op pad om persoonlijk in gesprek te gaan met geïnteresseerden aan de deur. Dit gebeurt op werkdagen tot 21:00 uur en op zaterdag tot 20:00 uur. Je herkent onze wervers aan hun gele jas met het logo van Alzheimer Nederland. Daarnaast dragen ze een ID-badge om zich te kunnen legitimeren. 

Onthoud dat onze wervers nooit om contant geld vragen, zoals collectanten dat doen. Ze vragen of je donateur van Alzheimer Nederland wilt worden met een vast bedrag per maand. Als je dat wilt, noteren ze je gegevens op een tablet. Ter controle ontvang je een sms-bericht, waarop je ter plekke akkoord geeft. Na het gesprek ontvang je een bevestigingsmail met de gemaakte afspraken, of een brief als je die liever hebt. 

Je kunt zelf heel makkelijk bekijken of wij in je buurt actief zijn. Kijk daarvoor op www.geefgerust.nl/geef-gerust-aan-de-deur

 

Werven in coronatijd

Uiteraard houden wij rekening met alle RIVM-richtlijnen als we langs de deur gaan. We houden 1,5 meter afstand en je krijgt een bevestiging via sms als je je aanmeldt als donateur. Heb je hier vragen over? Bel ons gerust. Op werkdagen zijn wij van 9:00 tot 17:00 uur bereikbaar via telefoonnummer 033-303 25 02. Ook is er een speciaal nummer voor (coronagerelateerde) vragen over deze vorm van werving, de COVID-19 Hotline. Deze is bereikbaar van maandag t/m zaterdag van 9:00 tot 21:00 uur op 020-215 73 77. Dit nummer is van de vereniging DDDN die de kwaliteit van straatwerving voor goede doelen in Nederland bewaakt. 

 

Waarom doneren aan Alzheimer Nederland?

Met jouw bijdrage help je mee aan een toekomst zonder dementie. Daarnaast help je Alzheimer Nederland om advies en hulp te bieden aan iedereen die nu met dementie te maken krijgt. Zij vinden een luisterend oor bij de Alzheimer Telefoon, of delen hun ervaringen met lotgenoten bij Alzheimer Cafés. Kortom: wij zijn er voor je als jij of een naaste met dementie te maken krijgt. Maar dat kan alleen met de hulp van onze donateurs. Help je mee?

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door