Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Vacature voor een gespreksleider bij Alzheimer Café Loosduinen

Gespreksleider gezocht in Den Haag

Een Alzheimercafé is een maandelijkse bijeenkomst voor mensen met dementie, hun naasten en belangstellenden. Elke maand kunnen bezoekers in alle openheid met elkaar praten over leven met dementie als patiënt, mantelzorger of belangstellende onder de leiding van een gespreksleider. De bijeenkomsten starten meestal met een inleiding door een deskundige gastspreker, waarna de bezoekers ideeën, informatie en ervaringen kunnen uitwisselen.

De gespreksleider bereidt de avond samen met de gastspreker voor op basis van een thema.

De gezochte gespreksleider hoeft geen deskundige te zijn op het gebied van dementie, maar zorgt als een goede presentator voor een ontspannen sfeer.

Praktische punten

Alzheimercafé Loosduinen is één keer per maand op dinsdagavond. In de maanden juli, augustus en december is er geen café.

Omstreeks 18.00 uur eten we een hapje samen en om 19.00 is de inloop van de bezoekers. De start van het café is om 19.30 uur en na een half uur pauze is er een vragenronde tot 21.00 uur.

Het adres is Mozartlaan 211A, 2555JE Den Haag.

Er zijn 2 gespreksleiders waardoor je dus eens in de twee maanden een avond leidt.

Alzheimer Nederland verzorgt een tweedaagse training voor gespreksleiders.

Meer informatie

Voor meer informatie over vrijwilligerswerk bij het Alzheimercafé Loosduinen kunt u contact opnemen met Trudy Groeneveldt via telefoonnummer 06-29449164 of via email [email protected]