Alzheimer Café gespreksleider

Alzheimer Trefpunt Aalten-Oost Gelre-Winterswijk

Kun jij je goed verplaatsen in een ander en vind je het leuk om voor een groep te staan?

En wil je:

  • Hét gezicht worden van ons Alzheimer Trefpunt?

  • Mensen met dementie en hun naasten informeren en ondersteunen?

  • Ruimte krijgen: zowel om jezelf te ontwikkelen als om ideeën uit te voeren?

Start dan nu een carrière als vrijwilliger en bouw mee aan een toekomst zonder dementie en een beter leven met dementie.

Als gespreksleider bij het Alzheimer Trefpunt Aalten-Oost Gelre-Winterswijk ben je hét gezicht van het Alzheimer Trefpunt. Samen met een team van andere vrijwilligers zorg jij voor een veilige en prettige sfeer waarin alle bezoekers zich op hun gemak voelen. Als gespreksleider probeer jij bovendien alle bezoekers te betrekken en stimuleer je interactie. Vanuit Alzheimer Nederland volg je een gespreksleiderstraining. Deze training stelt je onder andere in staat om ruimte te geven aan emoties in de zaal en deze emoties te begeleiden. Je voelt aan wat passend is voor de bezoekers en stemt daarop af. De tijdsbesteding voor is ongeveer 6-8 uur per maand voor zowel de voorbereidende werkzaamheden en 12 Alzheimer Trefpunten avonden per jaar.

Alzheimer Nederland | Oost-Gelderland

De activiteiten van de afdeling Oost-Gelderland richten zich in hoofdzaak op de volgende aandachtsgebieden: de Alzheimer Trefpunten en Cafés in Neede, Doetinchem, Lichtenvoorde, Lochem en Zutphen als maandelijkse ontmoetingsplaatsen voor mensen met dementie en hun naasten, belangenbehartiging als het gaat om de bewustwording bij gemeenten en organisaties betreffende dementie, voorlichting voor uiteenlopende maatschappelijke organisaties en bedrijven en daarnaast communicatie en PR om de bekendheid van en de betrokkenheid bij de activiteiten van afdeling Oost-Gelderland in de regio te vergroten. We werken hard om Oost-Gelderland dementievriendelijk te maken. 

Wat mag je van Alzheimer Nederland verwachten

Je komt terecht in een warme, professionele organisatie en werkt samen met een groep van bevlogen en betrokken mensen. Iedereen werkt met ongekend enthousiasme voor hetzelfde doel. Dit doen we vanuit een goede basis, want we vinden het belangrijk dat jij met plezier aan de slag kunt. Zo bieden we voorlichting over dementie en diverse trainingen die aansluiten bij je functie. We organiseren netwerkbijeenkomsten tussen afdelingen en met collega’s op het landelijk kantoor en we nemen jouw stem in het beleid serieus.

Dus ben jij iemand die:   

  • Empathisch vermogen heeft?   

  • Graag voor een groep staat?

  • Methodisch te werk gaat en gesprekken in goede banen weet te leiden?

  • Het Alzheimer Trefpunt een warm hart toedraagt?

Dan komen we graag met je in contact!

Je mag verwachten dat we binnen 1 week contact met je opnemen.

Toch liever eerst wat meer informatie? Bel of mail dan met Koos van der Hulst, secretaris van de afdeling Oost-Gelderland op 06 13514411 of via de mail op: oostgelderland@alzheimervrijwilligers.nl 

Ben je geïnteresseerd, maar weet je nog niet precies waar jouw kracht ligt? Doe dan de test en kom erachter hoe jij impact kunt maken! 

Deze pagina maakt deel uit van