Belangenbehartiger regionaal

Zet jij het dementiebeleid op de kaart in Oost-Gelderland?

Wil jij:

  • Mensen met dementie en hun naasten een stem geven in jouw regio?

  • Samenwerken met een gezellig en gedreven team vrijwilligers?
  • Ruimte krijgen: zowel om ideeën uit te voeren als om jezelf te blijven ontwikkelen?

Start dan nu een carrière als vrijwilliger en bouw mee aan een toekomst zonder dementie en een beter leven met dementie.

Als Belangenbehartiger Regionaal ben je dé stem voor mensen met dementie en hun naasten in je eigen gemeente en in gemeenten binnen de regio Oost-Gelderland. Onze afdeling omvat de gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Oost Gelre, Oude IJsselstreek, Winterswijk en Zutphen. Je bent goed op de hoogte van de standpunten van Alzheimer Nederland en draagt deze uit bij beleidsmakers, politici en relevante organisaties en instellingen binnen de regio. Je neemt deel aan relevante overleggen, waaronder het netwerk dementie en geeft hierin gevraagd en ongevraagd advies. Per week kan de tijdsbesteding verschillen. Ga uit van ca 2-4 uur per week. Momenteel zijn wij op zoek naar belangenbehartigers voor de gemeenten Bronckhorst, Winterswijk en Zutphen.

Alzheimer Nederland | Oost-Gelderland

De activiteiten van de afdeling Oost-Gelderland richten zich in hoofdzaak op de volgende aandachtsgebieden: de Alzheimer Trefpunten en Cafés in Neede, Doetinchem, Lichtenvoorde, Lochem en Zutphen als maandelijkse ontmoetingsplaatsen voor mensen met dementie en hun naasten, belangenbehartiging als het gaat om de bewustwording bij gemeenten en organisaties betreffende dementie, voorlichting voor uiteenlopende maatschappelijke organisaties en bedrijven en daarnaast communicatie en PR om de bekendheid van en de betrokkenheid bij de activiteiten van afdeling Oost-Gelderland in de regio te vergroten. We werken hard om Oost-Gelderland dementievriendelijk te maken. 

Wat mag je van Alzheimer Nederland verwachten

Je komt terecht in een warme, professionele organisatie en werkt samen met een groep van bevlogen en betrokken mensen. Iedereen werkt met ongekend enthousiasme voor hetzelfde doel. Dit doen we vanuit een goede basis, want we vinden het belangrijk dat jij met plezier aan de slag kunt. Zo bieden we voorlichting over dementie en diverse trainingen die aansluiten bij je functie. We organiseren netwerkbijeenkomsten tussen afdelingen en met collega’s op het landelijk kantoor en we nemen jouw stem in het beleid serieus.

Dus ben jij iemand die:

  • Coachende ervaring heeft óf andere belangenbehartigers kan ondersteunen en begeleiden?
  • Een relevant netwerk heeft óf hieraan wil bouwen?
  • Mensen kan verbinden en motiveren?
  • Zich in wil zetten voor mensen met dementie en hun naasten?

Dan komen we graag met je in contact!

Je mag verwachten dat we binnen 1 week contact met je opnemen.

Toch liever eerst wat meer informatie? Bel of mail dan met Koos van der Hulst, secretaris van de afdeling Oost-Gelderland op 06 13514411 of via de mail op: oostgelderland@alzheimervrijwilligers.nl 

Ben je geïnteresseerd, maar weet je nog niet precies waar jouw kracht ligt? Doe dan de test en kom erachter hoe jij impact kunt maken! 

 

Deze pagina maakt deel uit van