Vrijwilliger voorlichting

Wil jij mensen met dementie en hun naasten écht helpen met voorlichting en advies over dementie?

En wil jij:

  • Nadenken over hoe voorlichting het best kan worden ingezet in de regio Oost-Gelderland?
  • Samenwerken met een team vriendelijke en betrokken vrijwilligers?

  • Ruimte krijgen om zowel ideeën uit te voeren als om jezelf te blijven ontwikkelen? 

Start dan nu je carrière als vrijwilliger en bouw mee aan een toekomst zonder dementie en een beter leven met dementie.

Jouw taak als Voorlichter is voorlichting geven aan diverse groepen toehoorders. Op basis van het beschikbare voorlichtingsmateriaal van Alzheimer Nederland stel je een voor de doelgroep passend programma voor. Een gedegen voorbereiding vooraf en een goed luisterend en begrijpend oor tijdens de bijeenkomst zijn van groot belang om een voorlichting tot een succes te maken. De tijdsbesteding bestaat uit 2-8 keer per jaar het verzorgen van een lezing en het verzorgen van een informatiestand. Daarnaast kom je 2 keer per jaar samen met de werkgroep voorlichting binnen de afdeling Oost-Gelderland.

Alzheimer Nederland | Oost-Gelderland

De activiteiten van de afdeling Oost-Gelderland richten zich in hoofdzaak op de volgende aandachtsgebieden: de Alzheimer Trefpunten en Cafés in Neede, Doetinchem, Lichtenvoorde, Lochem en Zutphen als maandelijkse ontmoetingsplaatsen voor mensen met dementie en hun naasten, belangenbehartiging als het gaat om de bewustwording bij gemeenten en organisaties betreffende dementie, voorlichting voor uiteenlopende maatschappelijke organisaties en bedrijven en daarnaast communicatie en PR om de bekendheid van en de betrokkenheid bij de activiteiten van afdeling Oost-Gelderland in de regio te vergroten. We werken hard om Oost-Gelderland dementievriendelijk te maken.

Wat mag je van Alzheimer Nederland verwachten

Je komt terecht in een warme, professionele organisatie en werkt samen met een groep van bevlogen en betrokken mensen. Iedereen werkt met ongekend enthousiasme voor hetzelfde doel. Dit doen we vanuit een goede basis, want we vinden het belangrijk dat jij met plezier aan de slag kunt. Zo bieden we voorlichting over dementie en diverse trainingen die aansluiten bij je functie. We organiseren netwerkbijeenkomsten tussen afdelingen en met collega’s op het landelijk kantoor en we nemen jouw stem in het beleid serieus.

Dus ben jij iemand die:

  • Graag voor een groep staat, gemakkelijk contacten legt en een presentatie weet te verzorgen?
  • Empathisch is met een luisterend oor?
  • Samen wil werken met de Samen Dementievriendelijke Trainers om elkaar te versterken?

Dan komen we graag met je in contact!

Je mag verwachten dat we binnen 1 week contact met je opnemen.

Toch liever eerst wat meer informatie? Bel of mail dan met Koos van der Hulst, secretaris van de afdeling Oost-Gelderland op 06 13514411 of via de mail op: oostgelderland@alzheimervrijwilligers.nl 

Ben je geïnteresseerd, maar weet je nog niet precies waar jouw kracht ligt? Doe dan de test en kom erachter hoe jij impact kunt maken! ​

Deze pagina maakt deel uit van