Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Gespreksleider Alzheimer Trefpunt Aalten-Oost Gelre-Winterswijk

Kun jij je goed verplaatsen in een ander en vind je het leuk om voor een groep te staan?

En wil je:

 • Mensen met dementie en hun naasten informeren en ondersteunen?
 • Hét gezicht worden van ons Alzheimer Trefpunt?
 • Ruimte krijgen: zowel om jezelf te ontwikkelen als om ideeën uit te voeren?

Start dan nu je carrière als vrijwilliger en bouw mee aan een toekomst zonder dementie en een beter leven met dementie.

Jouw rol:

Als gespreksleider bij Alzheimer Trefpunt Aalten-Oost Gelre-Winterswijk ben je hét gezicht van het Alzheimer Trefpunt. Samen met een team van andere vrijwilligers zorg jij voor een veilige en prettige sfeer waarin alle bezoekers zich op hun gemak voelen. Als gespreksleider probeer jij bovendien alle bezoekers te betrekken en stimuleer je interactie. Vanuit Alzheimer Nederland volg je een gespreksleiderstraining. Deze training stelt je onder andere in staat om ruimte te geven aan emoties in de zaal en deze emoties te begeleiden. Je voelt aan wat passend is voor de bezoekers en stemt daarop af. De tijdsbesteding voor deze rol is ongeveer 6 - 8 uur per maand voor zowel de voorbereidende werkzaamheden en 4 - 6 Alzheimer Trefpunt avonden per jaar. 

Alzheimer Nederland | Oost-Gelderland

De activiteiten van de regionale afdeling Oost-Gelderland richten zich in hoofdzaak op de volgende aandachtsgebieden: 

 • Alzheimer Trefpunten en Café: onze vrijwilligers organiseren maandelijks bijeenkomsten voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Fijne ontmoetingsplekken voor tips en informatie én voor gezelligheid en sociaal contact. 
 • Belangenbehartiging: onze belangenbehartigers zijn gesprekspartner voor beleidsmakers, politici, zorginstellingen, dementienetwerken en hulpverleners. 
 • Voorlichting: onze voorlichters geven gastlessen op scholen en stellen passende trainingen en voorlichtingsbijeenkomsten samen voor uiteenlopende maatschappelijke organisaties en bedrijven.
 • Communicatie en PR-vrijwilligers vergroten de bekendheid van en betrokkenheid bij onze activiteiten in de regio Oost-Gelderland. 

Onze afdeling is actief in de gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doesburg, Doetinchem, Lochem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek, Winterswijk en Zutphen. We werken hard om Oost-Gelderland dementievriendelijk te maken. 

 

Wat mag je van Alzheimer Nederland verwachten

Je komt terecht in een warme, professionele organisatie en werkt samen met een groep van bevlogen en betrokken mensen. Iedereen werkt met ongekend enthousiasme voor hetzelfde doel. Dit doen we vanuit een goede basis, want we vinden het belangrijk dat jij met plezier aan de slag kunt. Zo bieden we voorlichting over dementie en diverse trainingen die aansluiten bij je functie. We organiseren netwerkbijeenkomsten tussen afdelingen en met collega’s op het landelijk kantoor en we nemen jouw stem in beleid serieus.

Dus ben jij iemand die:

 • Het Alzheimer Trefpunt een warm hart toedraagt?
 • Empathisch vermogen heeft?
 • Graag voor een groep staat?
 • Methodisch te werk gaat en gesprekken in goede banen weet te leiden?

We komen graag met je in contact!

Je mag verwachten dat we binnen 1 week contact met je opnemen.

Toch liever eerst wat meer informatie? Stuur een mail naar [email protected] of bel 06 13514411

Ben je geïnteresseerd, maar weet je nog niet precies waar jouw kracht ligt? Doe dan de test en kom erachter hoe jij impact kunt maken! 

hoe jij impact kunt maken!