Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Zet jij het dementiebeleid op de kaart in jouw gemeente en/of woonplaats?

Wil jij:

 • Mensen met dementie en hun naasten een stem geven in jouw gemeente en/of woonplaats?

 • Samenwerken met een gezellig en gedreven team vrijwilligers?
 • Ruimte krijgen: zowel om ideeën uit te voeren als om jezelf te blijven ontwikkelen?

Start dan nu een carrière als vrijwilliger en bouw mee aan een toekomst zonder dementie en een beter leven met dementie.

Als Belangenbehartiger lokaal ben je dé stem voor mensen met dementie en hun naasten in je eigen gemeente. Je bent goed op de hoogte van de standpunten van Alzheimer Nederland en draagt deze uit bij beleidsmakers, politici en relevante organisaties én instellingen in jouw gemeente. Je neemt deel aan relevante overleggen binnen jouw gemeente en geeft tijdens deze overleggen gevraagd én ongevraagd advies. Per week kan de tijdsbesteding verschillen. Ga uit van ca.  2-3 uur per week. Momenteel zijn wij op zoek naar belangenbehartigers voor de gemeenten Bronckhorst, Doesburg, Winterswijk en Zutphen.

Alzheimer Nederland | Oost-Gelderland

De activiteiten van de regionale afdeling Oost-Gelderland richten zich in hoofdzaak op de volgende aandachtsgebieden: 

 • Alzheimer Trefpunten en Café: onze vrijwilligers organiseren maandelijks bijeenkomsten voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Fijne ontmoetingsplekken voor tips en informatie én voor gezelligheid en sociaal contact. 
 • Belangenbehartiging: onze belangenbehartigers zijn gesprekspartner voor beleidsmakers, politici, zorginstellingen, dementienetwerken en hulpverleners. 
 • Voorlichting: onze voorlichters geven gastlessen op scholen en stellen passende trainingen en voorlichtingsbijeenkomsten samen voor uiteenlopende maatschappelijke organisaties en bedrijven.
 • Communicatie en PR-vrijwilligers vergroten de bekendheid van en betrokkenheid bij onze activiteiten in de regio Oost-Gelderland. 

Onze afdeling is actief in de gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doesburg, Doetinchem, Lochem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek, Winterswijk en Zutphen. We werken hard om Oost-Gelderland dementievriendelijk te maken. 

Wat mag je van Alzheimer Nederland verwachten

Je komt terecht in een warme, professionele organisatie en werkt samen met een groep van bevlogen en betrokken mensen. Iedereen werkt met ongekend enthousiasme voor hetzelfde doel. Dit doen we vanuit een goede basis, want we vinden het belangrijk dat jij met plezier aan de slag kunt. Zo bieden we voorlichting over dementie en diverse trainingen die aansluiten bij je functie. We organiseren netwerkbijeenkomsten tussen afdelingen en met collega’s op het landelijk kantoor en we nemen jouw stem in het beleid serieus.

Dus ben jij iemand die:

 • Op wil komen voor de belangen van mensen met dementie en hun naasten?

 • Zonder eigen belang en met open vizier resultaat gericht kan werken?
 • Een relevant lokaal netwerk heeft of dit op wil bouwen?
 • Graag samenwerkt met andere belangenbehartigers?
 • Politiek sensitief is en beschikt over een sterke overtuigingskracht?

We komen graag met je in contact!

Heb jij interesse in een carrière als vrijwilliger en wil je graag nader met ons kennismaken? Solliciteer dan via onderstaande knop ‘solliciteer nu’. Je mag verwachten dat we binnen 1 week contact met je opnemen. Je mag verwachten dat we binnen 1 week contact met je opnemen.

Toch liever eerst wat meer informatie? Stuur een mail naar [email protected] of bel 06 13514411

Ben je geïnteresseerd, maar weet je nog niet precies waar jouw kracht ligt? Doe dan de test en kom erachter hoe jij impact kunt maken!