Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Communicatie & PR vrijwilliger Alzheimer Trefpunt Doetinchem

Heb jij hart voor mensen met dementie en wil jij als vrijwilliger bijdragen aan het ondersteunen van mensen met dementie en hun mantelzorgers?

En wil jij:

  • De bekendheid van en de betrokkenheid bij activiteiten van Alzheimer Trefpunt Doetinchem in de regio vergroten?

  • Graag het laatste nieuws delen met mensen met dementie, mantelzorgers, vrijwilligers, professionals en andere belangstellenden?

  • Ruimte krijgen: zowel om ideeën uit te voeren als om jezelf te blijven ontwikkelen?

Start dan nu een carrière als vrijwilliger en bouw mee aan een toekomst zonder dementie en een beter leven met dementie.

Als Alzheimer Trefpunt Communicatie en PR-vrijwilliger zorg je ervoor dat de activiteiten van Alzheimer Trefpunt Doetinchem volop onder de aandacht komen in de regio. Dit doe je via onze eigen on- en offlinekanalen, maar ook via de lokale pers. Je weet precies op het juiste moment, met de juiste boodschap bij de juiste doelgroep onder de aandacht te komen. Jij vult de nieuwsbrief voor de bezoekers van het Alzheimer Trefpunt met interessante content. Je onderhoudt ook goede contacten met lokale en regionale journalisten. Per week kan de tijdsbesteding verschillen. Ga uit van ca. 2-4 uur per week. 

Communicatie & PR vrijwilliger Jan

Alzheimer Nederland | Oost-Gelderland

De activiteiten van de regionale afdeling Oost-Gelderland richten zich in hoofdzaak op de volgende aandachtsgebieden: 

  • Alzheimer Trefpunten en Café: onze vrijwilligers organiseren maandelijks bijeenkomsten voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Fijne ontmoetingsplekken voor tips en informatie én voor gezelligheid en sociaal contact. 
  • Belangenbehartiging: onze belangenbehartigers zijn gesprekspartner voor beleidsmakers, politici, zorginstellingen, dementienetwerken en hulpverleners. 
  • Voorlichting: onze voorlichters geven gastlessen op scholen en stellen passende trainingen en voorlichtingsbijeenkomsten samen voor uiteenlopende maatschappelijke organisaties en bedrijven.
  • Communicatie en PR-vrijwilligers vergroten de bekendheid van en betrokkenheid bij onze activiteiten in de regio Oost-Gelderland. 

Onze afdeling is actief in de gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doesburg, Doetinchem, Lochem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek, Winterswijk en Zutphen. We werken hard om Oost-Gelderland dementievriendelijk te maken. 

Wat mag je van Alzheimer Nederland verwachten

Je komt terecht in een warme, professionele organisatie en werkt samen met een groep van bevlogen en betrokken mensen. Iedereen werkt met ongekend enthousiasme voor hetzelfde doel. Dit doen we vanuit een goede basis, want we vinden het belangrijk dat jij met plezier aan de slag kunt. Zo bieden we voorlichting over dementie en diverse trainingen die aansluiten bij je functie. We organiseren netwerkbijeenkomsten tussen afdelingen en met collega’s op het landelijk kantoor en we nemen jouw stem in het beleid serieus.

Dus ben jij iemand die:

  • Kennis heeft van de diverse on- en offline communicatiemiddelen? 
  • Kennis heeft van journalistiek/ PR?  
  • Creatief is met beeld en taal?

We komen graag met je in contact!

Heb jij interesse in een carrière als vrijwilliger en wil je graag nader met ons kennismaken? Solliciteer dan via onderstaande knop ‘solliciteer nu’. Je mag verwachten dat we binnen 1 week contact met je opnemen.

Toch liever eerst wat meer informatie? Stuur een mail naar [email protected] of bel 06 13514411

Ben je geïnteresseerd, maar weet je nog niet precies waar jouw kracht ligt? Doe dan de test en kom erachter hoe jij impact kunt maken!