Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Heb jij jouw persoonlijke (financiële) administratie helemaal op orde en ben je van nature nauwkeurig?

En wil je:

  • Jouw steentje bijdragen aan het verbeteren van het leven van mensen met dementie en hun naasten?
  • Samenwerken met een vriendelijk en betrokken bestuur en andere vrijwilligers?
  • Een relevant netwerk opbouwen in jouw regio, o.a. in de zorg en bij de overheid?

Start dan nu je carrière als penningmeester bij afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland en bouw mee aan een toekomst zonder dementie en een beter leven met dementie.

Jouw rol

De belangrijkste taak van de Penningmeester is het opstellen van de jaarlijkse begroting (samen met de bestuursvoorzitter) en het bewaken van de uitgaven. Je verzorgt financiële voortgangsrapportages en verwerkt wekelijks de declaraties van de vrijwilligers. Hiervoor hoef je geen financieel wonderkind te zijn! Je maakt namelijk gebruik van de financiële spreadsheet van Alzheimer Nederland en het handboek penningmeesters. Ook verwelkomen we je graag bij de periodieke penningmeester overleggen waar we zaken bespreken en toetsen. Nauwkeurigheid is uiteraard wel van groot belang.

Ook ben je waar nodig actief in het werven van middelen zoals (gemeentelijke) subsidies, giften en donaties van derden. Dit kun jij als penningmeester zelf op je nemen, maar je kunt die taak ook delen met een collega-vrijwilliger met de functie 'fondsenwerver'.

Je wordt benoemd door het bestuur voor een periode van 4 jaar. Je krijgt bevoegdheid voor het tekenen van stukken tot een maximum van € 5.000,-. Omdat je onderdeel bent van het dagelijkse bestuur vragen wij om een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). Per week kan de tijdsbesteding verschillen. Dit is mede afhankelijk van de grootte en samenstelling van het bestuur en de regio. Ga uit van ca. 2 uur per week.

Alzheimer Nederland | Oost Gelderland

De activiteiten van de regionale afdeling Oost-Gelderland richten zich in hoofdzaak op de volgende aandachtsgebieden: 

  • Alzheimer Trefpunten en Café: onze vrijwilligers organiseren maandelijks bijeenkomsten voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Fijne ontmoetingsplekken voor tips en informatie én voor gezelligheid en sociaal contact. 
  • Belangenbehartiging: onze belangenbehartigers zijn gesprekspartner voor beleidsmakers, politici, zorginstellingen, dementienetwerken en hulpverleners. 
  • Voorlichting: onze voorlichters geven gastlessen op scholen en stellen passende trainingen en voorlichtingsbijeenkomsten samen voor uiteenlopende maatschappelijke organisaties en bedrijven.
  • Communicatie en PR-vrijwilligers vergroten de bekendheid van en betrokkenheid bij onze activiteiten in de regio Oost-Gelderland. 

Onze afdeling is actief in de gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doesburg, Doetinchem, Lochem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek, Winterswijk en Zutphen. We werken hard om Oost-Gelderland dementievriendelijk te maken. 

Wat mag je van Alzheimer Nederland verwachten

Je komt terecht in een warme, professionele organisatie en werkt samen met een groep van bevlogen en betrokken mensen. Iedereen werkt met ongekend enthousiasme voor hetzelfde doel.

Dit doen we vanuit een goede basis, want we vinden het belangrijk dat jij met plezier aan de slag kunt. Zo bieden we voorlichting over dementie en diverse trainingen die aansluiten bij je functie. We organiseren netwerkbijeenkomsten tussen afdelingen en met collega’s op het landelijk kantoor en nemen we jouw stem in beleid serieus. Uiteraard vergoeden we reis- en onkosten en zijn praktische zaken zoals verzekeringen geregeld.

Dus ben jij iemand die:

  • Nauwkeurig een administratie op orde weet te houden?
  • Gewerkt heeft met Microsoft Office? (Word & Excel)
  • Kan werken met OneDrive?

We komen graag met je in contact

Heb jij interesse in een carrière als vrijwilliger en wil je graag nader met ons kennismaken? Solliciteer dan via onderstaande knop ‘solliciteer nu’. Je mag verwachten dat we binnen 1 week contact met je opnemen.

Toch liever eerst wat meer informatie? Stuur een mail naar [email protected] of bel 06 13514411

Ben je geïnteresseerd, maar weet je nog niet precies waar jouw kracht ligt? Doe dan de test en kom erachter hoe jij impact kunt maken! 

Word jij onze nieuwe penningmeester?