Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Voorlichter

Ben jij iemand die graag voor groepen staat en gemakkelijk contacten legt? 

En wil je:  

  • Mensen met dementie en hun naasten écht helpen met voorlichting en advies over dementie?    

  • Samenwerken met een team vriendelijke en betrokken vrijwilligers? 

  • Ruimte krijgen om zowel ideeën uit te voeren als om jezelf te blijven ontwikkelen?   

Start dan nu een carrière als vrijwilliger en bouw mee aan een toekomst zonder dementie en een beter leven met dementie. 

Jouw taak als Voorlichter is voorlichting geven aan diverse groepen toehoorders. Op basis van het beschikbare voorlichtingsmateriaal van Alzheimer Nederland stel je een voor de doelgroep passend programma samen. Een gedegen voorbereiding vooraf en een goed luisterend en begrijpend oor tijdens de bijeenkomst zijn van groot belang om een voorlichting tot een succes te maken. Tijdsbesteding: 2 - 8 keer per jaar een presentatie geven en/of een informatiestand verzorgen.

Alzheimer Nederland | Oost-Gelderland

Wij zetten ons vrijwillig in voor mensen met een vorm van dementie en hun naasten. Onze belangenbehartigers en voorlichters zorgen voor bewustwording betreffende dementie bij gemeenten, (maatschappelijke) organisaties en scholen. Maandelijks organiseren wij Alzheimer Trefpunten en een Alzheimer Café in onze regio. Deze bijeenkomsten bieden praktische informatie, gezelligheid en lotgenotencontact. Alzheimer Nederland | Oost-Gelderland is actief in de gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doesburg, Doetinchem, Lochem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek, Winterswijk en Zutphen.

Wat mag je van Alzheimer Nederland verwachten

Je komt terecht in een warme, professionele organisatie en werkt samen met een groep van bevlogen en betrokken mensen. Iedereen werkt met ongekend enthousiasme voor hetzelfde doel. Dit doen we vanuit een goede basis, want we vinden het belangrijk dat jij met plezier aan de slag kunt. Zo bieden we voorlichting over dementie en diverse trainingen die aansluiten bij je functie. We organiseren netwerkbijeenkomsten tussen afdelingen en met collega’s op het landelijk kantoor en we nemen jouw stem in beleid serieus.

Dus ben jij iemand die:

> Graag voor een groep staat en een presentatie weet te verzorgen?

> Empathisch is met een luisterend oor?

> Samen wil werken met de Samen Dementievriendelijke Trainers om elkaar te versterken?

> Wil nadenken over hoe voorlichting het best kan worden ingezet in jouw regio?

 

We komen graag met je in contact!

Heb jij interesse in een carrière als vrijwilliger en wil je graag nader met ons kennismaken? Solliciteer dan via onderstaande knop ‘solliciteer nu’. Je mag verwachten dat we binnen 1 week contact met je opnemen.

Toch liever eerst wat meer informatie? Stuur een mail naar [email protected] of bel 06 13514411

Ben je geïnteresseerd, maar weet je nog niet precies waar jouw kracht ligt? Doe dan de test en kom erachter hoe jij impact kunt maken!